Vyššie hladiny vitamínu D u človeka majú výrazný ochranný účinok pred Covidom, konštatuje Mesík
15 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Vyštudovaný lekár, ale aj analytik globálnych rizík Juraj Mesík je nielen veľkým zástancom lieku Ivermectin proti COVID-19, ale i odporcom očkovania experimentálnymi vakcínami. Jeho názory mnohým „nevoňajú“ napriek tomu, že sa opiera o vedecké poznatky a štúdie. Alebo práve preto?


Juraj Mesík už vo svojich statusoch odkryl mnohé zavádzania verejnosti, ktoré mali slúžiť na účely propagandy či už testovania, alebo teraz očkovania. Najnovšie sa v statuse zaoberá vitamínom D, ktorý tiež chráni pred pandémiou COVID-19. Jeho závery sú rozhodne zaujímavé.
Ten, kto sa vyhýba slnku, alebo má tmavšiu pokožku má menej vitamínu D

Doktor Mesík hneď v úvode píše, že občas sa na sociálnych sieťach niekto opýta: „Ak vitamín D chráni pred Covidom (a inými vírusovými ochoreniami), ako to, že majú epidémiu v slnečnom Izraeli, v Tunisku, na Floride?“ Podľa analytika sa Čivavy sa na jar touto otázkou utešovali a vytešovali napr. keď delta začala zúriť v Indii. „Odpoveď je v teplotách, vlhkosti, farbe kože - a v kultúre,“ konštatuje vyštudovaný lekár.

„Vlhké horúčavy v trópoch sú pre človeka na hranici znesiteľnosti. Ľudia, čo tam žijú, sa naučili priamemu slnku vyhýbať ako čert svätenej vode. To poznáme aj z domova, a to naše vlhkosti ovzdušia nie sú vysoké!“ vysvetľuje Mesík a poukazuje na to, koľko starších alebo obéznych ľudí je vidieť „pendlovať“ na slnku dnes keď bude na juhu Slovenska len okolo 35°C.

Mesík: Štát zaplatil obrovské sumy za propagáciu vakcín, z ktorých brali tučné zisky iba Pfizer a spol.
To, čo sa deje u nás, ale aj inde vo svete, je postavené úplne na hlavu. Štát vynakladá obrovské peniaze za propagáciu experimentálnych vakcín. A zisky idú iba na účty výrobcov, ktorí na propagáciu nedajú ani jeden cent. Najhoršie je, že... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Akú rolu hrá kultúra krásne ilustruje graf z rozsiahlej izraelskej štúdie dát od 4,6 milióna (áno 4,6 milióna!) ľudí. O štúdii som v septembri 2020 informoval slovenskú verejnosť v rozhovore v denníku Pravda, ale bolo to len hádzanie hrachu o stenu: štátni experti z pandemických komisií a konzílií už draftovali „Farmaceutický manažment pacientov s COVID-19“, pripravovali mega nákupy špajdlí do nosohltanov,“ konštatuje vyštudovaný lekár Mesík a dodáva, že štúdia vyšla 7. 9. 2020 a jasne ukázala, že vyššie hladiny majú výrazný ochranný účinok pred Covidom.

Skutočnú infekciu Covidom veľká väčšina detí prekoná bezpríznakovo, vysvetľuje Juraj Mesík
COVID-19 sa stal väčším strašiakom ako v skutočnosti je. Najmä kvôli tomu, že práve strachom chcú farmaceutické spoločnosti prinútiť ľudí k tomu, aby sa v čo najväčších množstvách išli dať zaočkovať. A k rovnakému kroku nútia dokonca aj... Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Snedá koža produkuje vitamínu D menej intenzívne, ako svetlá pokožka

„Súčasne ale zdokumentovala hlboké rozdiely v hladinách vitamínu D u rôznych skupín Izraelcov - bežná populácia ho má výrazne viac ako ultraortodoxní Židia a ešte menej ho majú Arabi. Úplným extrémom sú potom arabské ženy žijúce zahalené od hlavy po päty,“ píše Mesík podľa ktorého podobné kultúrne rozdiely fungujú aj v USA. „Napríklad mnohí Afroameričania sa slnku v lete vyhýbajú (možno súvisí aj s tým, že tmavá pleť absorbuje viac tepla), pričom ich koža produkuje D menej intenzívne, ako svetlá pokožka. Plus v USA do hry samozrejme významne vstupuje aj obezita (obézni ľudia mávajú nižšie sérové D - preto ho potrebujú pri suplementácii brať vyššie dávky),“ pridáva vyštudovaný lekár s tým, že kultúra hrá rolu aj u nás, pri senioroch.



„Možno ste si všimli, že naše kúpaliská a pláže sa nimi práve nehemžia. Súvisí to s dominantnou estetickou predstavou, že staré telá nie sú pekné, takže sa skrývajú. Kúpaliská a lidá pre seniorov nemáme. Nakoniec, kto by riskoval, že budú žiť a čerpať dôchodky dlhšie?“ pýta sa sarkasticky Juraj Mesík a na samý záver svojho statusu dodáva: „K hladinám treba poznamenať, že za optimálnu hladinu vitamínu D v krvnom sére viaceré štúdie považujú hladiny nad 75 nmol/l, ideálne niekde medzi 100 až 150 až 200 nmol/l. Také má v Izraeli len veľmi malá časť populácie. Stále sa čudujete, že majú kvantum chorých očkovancov vo svojich nemocniciach?“

Mesík šokuje: Čím viac zaočkovaných, tým vyššie percento vakcinovaných v nemocniciach
Štatistiky nekompromisne ukazujú, že ani zaočkovaní proti COVID-19 nemajú vyhrané. Ba práve naopak. Nielenže zaočkovaním experimentálnou látkou hazardujú so zdravím, ale ani vakcína ich neochráni pred ďalším ochorením! Čítať ďalej
08 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik