Deň otvorených dverí v parlamente tento rok zrušili. A dobre vedia prečo, myslí si Taraba
15 | 08 | 2021 I Peter Sulek

Tradičný Deň otvorených dverí Národnej rady Slovenskej republiky, ktorý sa mal konať v štátny sviatok na Deň Ústavy SR 1. septembra, zrušili a presunuli na neurčito. Podľa Tarabu dobre vedia, prečo tak urobili.


Nezaradený poslanec NR SR Tomáš Taraba za stranu ŽIVOT - národná strana si myslí, že vládni poslanci vedia, že najhoršie pre nich je rozprávať sa zoči-voči s bežnými ľuďmi.
Deň zatvorených dverí a výhovorky vedenia NR SR

Deň otvorených dverí (DOD) v budove Národnej rady (NR) SR v tradičnom termíne 1. septembra tento rok nebude. Kancelária NR SR presunula podujatie na neurčito. Uviedol to odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR. DOD sa v parlamente zvykne konať 1. septembra, na ktorý pripadá Deň Ústavy SR.

Kancelária NR SR vysvetlila, že počet návštevníkov počas DOD v parlamente prekračuje každoročne hranicu niekoľko tisíc. "Žiaľ, pre súčasný vývoj epidemiologickej situácie nie je možné adekvátne prispôsobiť priebeh DOD v NR SR, a to aj vzhľadom na obrovskú návštevnosť a kapacitu hlavnej budovy NR SR," uviedol odbor. Deň otvorených dverí sa pre pandémiu nekonal ani minulý rok.

Vedenie národnej rady sa teda snaží svoj krok odôvodniť epidemiologickou situáciou, ktorá je mimochodom viac ako priaznivá. Bystrejšiemu človeku však určite veľmi rýchlo napadne, že skutočný motív je nepochybne celkom iný. Nespokojnosť ľudí je totiž na historických maximách a už na pravidelnej báze sa konajú verejné protivládne protesty. Táto nespokojnosť by sa celkom určite presunula a prejavila aj v parlamente.

V Banskej Bystrici sa včera protestovalo. Zúčastnil sa aj poslanec Kuffa a hovoril o boji za práva a slobody občanov SR
Na sobotňajšom proteste v Banskej Bystrici sa zúčastnili nespokojní občania. Žiadali vypísanie predčasných parlamentných volieb, ako to žiadala vyše 600-tisícová petícia. Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Ivan Mihale

Dobre vedia, čo by ich čakalo

Na vzniknutú situáciu zareagoval aj nezaradený poslanec Taraba za stranu ŽIVOT. Na sociálnej sieti napísal:

"Vládni poslanci, ktorí radi chodia podzemnými chodbami z parlamentu a potom ľudí nazývajú cirkusantmi a kolotočármi, nechcú deň otvorených dverí v parlamente. Vedia, že neexistuje pre nich na Slovensku ochranka, ktorú by mohli použiť keď ich 90% národa "miluje."

Potom ako ich ľudia vyhodili z Poltára a z iných miest, vedia, že najhoršie čo pre nich je, rozprávať sa s ľuďmi."

Za pomoci Dibákovej z Lipšicovho stáda odkazuje Krúpa opozícii: Očakávam zatýkanie politikov
14 | 08 | 2021 | Peter Sulek