Blaha sa nekompromisne obul do Aktualít aj SME: Vedome a úmyselne šíria dezinformácie a hoaxy
14 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Opozičný poslanec Smeru Ľubomír Blaha to mainstreamovým médiám opäť nedaroval. Tentokrát ho naštvali najmä Aktuality a SME.


Ako smerák poukázal na svojej facebookovej stránke, SME šíri dezinformácie ohľadom fotografie z protestu, na ktorej sa rozpráva s Mariánom Kotlebom. Aktuality pre zmenu uvádzajú "názor českého národa" na jeho predsedu Roberta Fica, pritom vychádzajú z názoru jednej Češky.
Ako Česi vidia Fica

"Prosím, vysvetlite mi, ako ešte niekto môže brať vážne slovenské liberálne médiá. Dva malé príklady. Ešte voňajú, ako sú čerstvé," začal príspevok Blaha. "Dnes som sa na liberálnych Aktualitách dočítal v bombastickom titulku, že Česi vidia Fica ako hlavného odporcu očkovania. Hovorím si - fíha, zjavne v Česku robili nejaký národný prieskum," opísal svoju prvú reakciu. "A aká je realita? V skutočnosti takto Roberta Fica nevníma český národ, ale len jedna česká slniečkarska novinárka, zrejme nejaká Bárdyho kamoška," zdôraznil.

Áno, očkovaní ľudia šíria Covid. A plnia nemocnice. Taká je pravda, odkazuje všetkým Ľuboš Blaha
Vakcína mala byť sloboda, zdravie a všetko možné. Ako ale ukazuje realita v niektorých štátoch, vôbec to tak nie je. Azda najvypuklejšie je to v Izraeli, kde sa k tomu však postavili „chlapsky“ a priznávajú, že vakcíny vôbec nezaberajú, pretože ich... Čítať ďalej
13 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


Podľa poslanca ide o českú novinárku, ktorá vo svojich článkoch kritizuje Fica už roky. Pešeková má obrovskú náklonnosť k našej koalícii, najmä k OĽaNO a prezidentke. "O Čaputovej píše s takou láskou ako nabudená pubertiačka o Britney Spears," zasmial sa Blaha.

"Vraj je Čaputová ‘pevná kotva, o kterou je možné se opřít’. Ako - pevná je. A intelektuálne je to zhruba úroveň kotvy - úplne dno. Ale drvivá väčšina Slovákov by si o ňu neoprela ani bicykel. Čo je toto za novinárčinu, preboha! Ale keďže nejaká trápna česká slniečkarka, zaľúbená do Hegera a Čaputovej, napíše, že Fico je odporca očkovania, tak Aktuality okamžite napíšu, že si to myslia ‘Česi’. Perfektné. Takto oni fungujú. Šíria propagandu a lži. Česi dobre vedia, že Robert Fico nebojuje proti očkovaniu, ale proti diskriminácii neočkovaných - a to je sakramentský rozdiel," zdôrazňuje.


O Blahovi a Kotlebovi

Aktuality však nie sú jediné médium, ktoré Blahu nenechalo chladným. Dokonca redakcii SME odoslal list, v ktorom "opravil" ich tvrdenia. Podľa nich sa na protestoch Blaha s Kotlebom dohadovali o tom, aby prvý menovaný prehovoril pred vyburcovaným davom. "Toto si baba brilantne vydedukovala na základe toho, že ma odfotili s poslancom Kotlebom, ktorý sa ma pred parlamentom pýtal, ako budeme v Smere hlasovať. Stačilo mi zavolať, ako to bolo. Alebo Kotlebovi," píše Blaha.

"Redaktorka SME si len tak z brucha vymyslí, že som si od poslanca Kotlebu pýtal povolenie vystúpiť pred protestujúcimi ľuďmi. Bez akéhokoľvek podkladu, bez akéhokoľvek overenia. Tak som do SME napísal slušnú žiadosť o opravu. Opísal som, aké sú fakty. Som priamym aktérom, takže som hlavný zdroj. Redakcia - nič. SME neopravilo ani čiarku. Mne fotka s Kotlebom nijako politicky neubližuje, tu ide o princíp. Oni vedome a úmyselne šíria dezinformácie a hoaxy. Toto je jasný dôkaz. SME je banda luhárov. Dezinformačné médium. Arogantní konšpirátori," zúri smerák na Facebooku.

Róbert Kaliňák sa rozhovoril o obludných zisteniach v policajných kruhoch
Na povrch vyšli fascinujúce informácie z rozhovoru, ktorý poskytol Róbert Kaliňák portálu ereport.sk. Čítať ďalej
14 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK