Zaočkovaní, alebo nezaočkovaní? Kto môže nakupovať si určia prevádzky samotné
13 | 08 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Prevádzkovatelia i organizátori hromadných podujatí si sami určia, ktorým osobám umožnia vstup. Režim, v ktorom fungujú, musí byť jasne vyznačený, a to v priestoroch prevádzky alebo pri vstupe na podujatie. Vyplýva to z nových vyhlášok k organizácii hromadných podujatí a k činnosti prevádzok, ktoré zverejnil Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.


"Na výber majú z troch režimov - plne zaočkovaní, OTP (očkovaní, testovaní, po prekonaní COVID-19) a tzv. základ, teda všetci zákazníci bez rozdielu," uviedol Marek Eliáš z odboru komunikácie ÚVZ.

Z vyhlášok tiež vyplýva, že v druhom a treťom stupni ohrozenia (bordová, čierna farba) budú musieť prevádzky, ktoré umožnia vstup všetkým zákazníkom, znovu zaviesť hodiny vyhradené pre seniorov nad 65 rokov a ťažko zdravotne postihnutých. Týka sa to pracovných dní od 9.00 do 11.00 h. V treťom stupni ohrozenia sa prevádzky uzatvárajú, avšak potraviny, drogérie, lekárne či ďalšie prevádzky obchodov a služieb musia byť otvorené aj v čiernych okresoch.

"Hromadné podujatia, ktorých všetci účastníci budú plne zaočkovaní a bude ich viac ako 1000, bude možné organizovať v prípade, že ich organizátori nahlásia najmenej 48 hodín pred začiatkom miestnemu príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva," približuje ÚVZ. V treťom stupni ohrozenia bude môcť byť na takýchto podujatiach najviac 100 ľudí.

Desivé slová „odborníčky“ o vakcínach: „Až prax ukáže, ako sa to bude chovať na ľudskej populácii!“ (VIDEO)
O tom, že koronavírus je tvrdým biznisom, dnes pochybuje už iba málokto. Teda vlastne nepochybuje len ten, kto na ňom zarába milióny a miliardy. Zvláštne je však to, že naši politici aj vedci hovorili na jeseň minulého roka niečo iné, ako sa deje... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik