Mobilné očkovacie jednotky využívajú na očkovanie farnosti
13 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

RTVS priniesla reportáž z východného Slovenska. Mobilné očkovacie jednotky sa tam rozložili vedľa "Božích stánkov", teda priamo na farnostiach.



Farmaceutická spoločnosť Johnson and Johnson získala podporu

Katolícka cirkev vyjadrila podporu očkovania aj poskytnutím svojej záštity a priestorov. Očkovanie bolo realizované jednorazovou vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson and Johnson.


„Keďže sa chystáme všetci na stretnutie so Svätým Otcom, tak sme využili ponuku, ktorú nám dal KSK, prísť do konkrétnej farnosti, ktorá má na to vhodné priestory a zaočkovať prihlásených ľudí. Prihlásených sme mali včera ráno dvoch, dnes prišlo nakoniec sedem ľudí,“ komentoval očkovanie vo farnosti Veľký Šariš katolícky kňaz Jozef Pekár.

Výrazným trendom je Fico. Kotleba a Harabin musia pridať. Mazurek poráža Uhríka!
Je jedno, či ho niekto uznáva alebo nie. Faktom je, že Róbert Fico je najúspešnejší politik na Slovensku. Nevyhorel, nabral druhý dych a stále je trendom. Zatiaľ ho nik neprekonal v politických úspechoch. A ako to na Slovenskej politickej scéne... Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik

Hor sa k očkovaniu! "Uvidzíme še" so svätým otcom...

V Šarišskej Porube bol počet očkovaných na farnosti oveľa vyšší ako vo Veľkom Šariši. Navyše do farnosti prišli aj zo susedných Kapušian. Na kameru sa k očkovaniu pyšne hlásili hrdí Rómovia. „Žeby nám bolo dobre, ale i zato, žeby sme prišli navštíviť svätého otca v Košiciach. Zajtra budeme písať, že koľko chcú ísť navštíviť svätého otca," vinšovným spôsobom dôvodil svoje rozhodnutie dať sa zaočkovať obyvateľ Šarišskej Poruby.

Ďalšia obyvateľka tejto obce tiež reagovala na kameru verejnoprávnej televízie:  „...žeby sme pri nemu buli...Celá rodzina prídzeme,..." nárečovo zdôvodňuje svoju motiváciu. Ďalší obyvatelia obce to robia kvôli práci a aby sa nemuseli testovať. Nikto to však podľa ich vyjadrenia nerobil kvôli zvýšeniu imunity, alebo iného zdravotného dôvodu. Motívom bol len pápež a vyhnutie sa vládnym reštrikciám.

Pozitívne pre najsilnejšiu rímskokatolícku cirkev je, že odkedy táto cirkev podporuje priamo, alebo nepriamo očkovanie, tak debaty o odluky cirkví od štátu akosi utíchli. Očkovací tím pokračuje do ďalších farností, kde sa môžu nachádzať podľa atlasu rómskych komunít aj rómske osady.

Erik Kaliňák: Bude Čaputová opäť kryť kriminálnu činnosť Matoviča?
Podpredseda Smeru -SD Erik Kaliňák vydal na svojom Facebooku video-blog, v ktorom pojednáva o nekalých okolnostiach prípadu šikany policajnej vyšetrovateľky Santusovej ministrom Mikulcom a prezidentom PZ Kovaříkom. Čítať ďalej
13 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK