Rekordné zisky za rok 2020: Lockdowny sú pre tieto obchodné reťazce zlatou baňou
11 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Maloobchody ostali na mizine či dokonca v značnom dlhu. Veľké reťazce ako Billa zato v roku 2020 zaznamenali rekordné zisky, informujú Aktuality.


Reťazce ako Tesco, Lidl či Kaufland ešte nezverejnili účtovníctvo za vlaňajšok, aj keď ich úspech bude nepopierateľný. Avšak väčšina veľkých reťazcov, ktoré to už spravili, sa tešia obrovskému úspechu vyvolanému pandémiou. Kým mnoho reštaurácií či rýchlych občerstvení ostalo zatvorených kvôli pandemickým opatreniam, ľudia išli jednoducho nakupovať do potravín. Nakoniec, mnohí z nich prišlo o zamestnanie, a tak by objednávanie hotového jedla domov nebolo z ekonomického hľadiska rozumné.

To vyhovovalo napríklad spoločnosti Billa, ktorá si vlaňajší rok spravila z pandémie zlatú baňu. Nemecký reťazec vykázal za rok 2020 zisk viac ako 10 miliónov eur. Podľa informácií Aktualít ide o nárast o vyše 400 percent. Coop Jednota Nové Zámky, ktorá je najväčšia spomedzi družstevného zoskupenia na Slovensku, si prilepšila o 2,1 milióna eur. Ide až o 44-percentný nárast oproti roku 2019.

Aj drogériám sa darilo výrazne lepšie ako predošlé roky. Najväčšia z nich, nemecká DM si prišla na takmer 50-percentný nárast so ziskom až 5 miliónov eur.

Pápež František zrejme zamýšľal prísť na Slovensko už dávnejšie, hovorí Dravecký
Pápež František zrejme zamýšľal navštíviť Slovensko už dávnejšie, a to z nejakého dôvodu, ktorý nechcel zverejniť. Konanie eucharistického kongresu v Budapešti v septembri mu tak poskytlo príležitosť. Pre TASR to uviedol bývalý veľvyslanec SR pri... Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR