Politici dráždia Slovákov z dovoleniek: Pritom aj zaočkovaní prenášajú vírus, najmä deltu zo zahraničia
11 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Mnohí odborníci tvrdia, že vakcíny proti koronavírusu nezvládajú variant delta tak isto ako predošlé mutácie. Zaočkovaní politici ako napr. prezidentka Zuzana Čaputová si tak veselo cestujú po svete akoby vírus neprenášali. Doma pritom uplatňujú zákony, ktoré diskriminujú tých, ktorí vakcínu odmietajú, z dôvodu ohrozovania spoločnosti. Paradox?



Čaputová a jej výlet do Toskánska

Na prezidentku sa spustila vlna kritiky za jej dovolenkovanie v čase, kedy vo svete zúri variant delta, píše Pravda. Mnohým sa totiž nepozdáva, že nedávno absolvovala zahraničnú dovolenku v Toskánsku.

„Cestovať do zahraničia momentálne nie je zakázané. Treba sa však správať zodpovedne - vrátane očkovania, ktoré máme v mojom prípade všetci,“ uviedla na svoju obranu. „Dovolenka v zahraničí je však povolená. Samozrejme, pri dodržiavaní všetkých potrebných opatrení,“ dodala Čaputová.

Vakcína od Pfizeru stráca účinnosť pri delta variante, tvrdí Izrael
Účinnosť vakcíny od spoločnosti Pfizer pri delta variante klesla na 64%, uviedlo izraelské ministerstvo zdravotníctva, informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Lukáš Leca

Poslanci z OĽaNO

Bývalý tenista Ján Krošlák, dnes poslanec OĽaNO, si užíval slnečné dni spolu so svojou priateľkou v Portugalsku. V júly sa vybrali sa na ostrov Madeira.

26-ročný doktorand medzinárodných vzťahov a Krošlákov straník Andrej Stančík sa vybral na výlet do neďalekého Nemecko. Tam sa pritom variant delta stal dominantným a naďalej sa rýchlo šíri. „Covid pasy kontrolujú, bez nich alebo bez 24-hodinového antigénového testu vás do reštaurácie nepustia. Toľko o ,apartheide‘ u nás a zlom ,fašistickom‘ režime,“ uviedol člen OĽaNO.
Saková: "Ktovie, čo nás čaká na jeseň"

Prípady delta hlásili chorvátske úrady už začiatkom leta. Práve tam sa totiž rozhodla ísť na oddychovú dovolenku Denisa Saková, politička z Hlasu, zvolená ešte vtedajším Smerom. Tá dokonca vyzývala Slovákov, aby išli na dovolenky, kým majú čas. „Je tu leto, priatelia, a kým nám to situácia dovolí, treba si oddýchnuť. Ktovie, čo nás čaká na jeseň,“ poslal občanom provokačný odkaz.

Mutácia delta: Kvôli trom nakazeným testujú vo Wu-chane všetkých 12 miliónov obyvateľov
Čínske mesto Wu-chan otestuje na koronavírus všetkých 12 miliónov obyvateľov. Objavili sa tam totiž prvé prípady lokálneho prenosu mutácie delta. Wu-chan od polovice mája do tohto týždňa nezaznamenal žiadne nové prípady nákazy, informuje... Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Tibor Sipos