Škoda, že Facebook povoľuje zverejnenie slovných perál Veroniky Remišovej. Niekedy je mlčať zlato
10 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Veronika Remišová sa preklopila z módu "lebofico" na mód "lebopelle" a následne sa s prepínačom zjavne hrajkala. Ministerka nepochopila význam slova "usvedčovať". Usvedčenie znamená preukázať niekomu vinu pod ťarchou priamych a nevyvrátiteľných dôkazov. V trestnom práve sa takým dôkazom hovorí latinsky "corpus delicti".


Veronika Remišová na facebooku zvolala slovami: „Pán Pellegrini, zodpovedajte sa občanom!" a následne pokračovala v písaní svojho statusu ďalej.
Spravili si len ďalšieho kajúcnika

Aj keď Remišová už viackrát odkryla informácie priamo z vyšetrovania, stále je otázne, či im aj rozumie. Podľa političky siahajú kriminogénne chápadlá priamo k Pellegrinimu. Podľa nej: „médiá zverejnili ďalšiu informáciu o výpovedi viceprezidenta finančnej správy, kde poukazuje aj na zapojenie Petra Pellegriniho do tohto korupčného systému."

Okrem toho, že Remišová asi neeviduje, že pán Čech už nie je dávno viceprezident, tak neeviduje ani skutočnosť, že tento pán vypovedal systémom "jedna pani povedala". Konkrétne kajúcnik Čech vypovedal, že Imrecze mu povedal, že Pellegríni mal dostať úplatok 150 tisíc eur.

Šeliga je vedľa, ešte viac, ako tá jedľa
Poslanec NRSR Juraj Šeliga (Za ľudí) predpokladá na Facebooku, že Daniel Čech sa chodil chváliť s prijatými úplatkami k svojmu ministrovi financií. Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Novovzniknuté Remiškine ministerstvo prichádza na nezrovnalosti a pochybenia

„Okrem finančnej správy, aj v rezorte informatizácie naše auditné zistenia a zistenia Najvyššieho kontrolného úradu odhaľujú ďalšie a ďalšie nezrovnalosti a pochybenia," splieta hrušky s jablkami pani ministerka.

Niečo si vysvetlime. Nezrovnalosť a pochybenie nemusí ani zďaleka znamenať páchanie trestného činu. Najmä, ak ide o trestný čin prijímania úplatku, ku ktorému sa priznal bývalý viceprezident Čech. Nezrovnalosti a pochybenia boli vždy a aj budú, lebo implementáciu a čerpanie eurofondov robia ľudia, ktorí sú omylní.

Vo svete podľa Friedmana sa bude dariť USA a jeho kamošovi Japonsku. EÚ zažije knokaut
Podľa známeho autora viacerých kníh a experta na predikcie Georgeho Friedmana bude Slovensko na tom v budúcnosti veľmi dobre. HNonline priniesol výňatok jeho strategickej prognózy, podľa ktorej budeme hrať prím v závese za Poľskom v rámci nášho... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Pellegrini ju zjavne dráždi fotografiami

„...očakávam od bývalého premiéra a “lídra opozície”, že sa bude občanom namiesto ľúbivých fotografií zodpovedať za svoju úlohu v tomto korupčnom systéme, z čoho ho usvedčujú jeho najbližší kolegovia," okrem iného kritizuje Remišová fotografie expremiéra. Ministerka opäť nepochopila význam slova "usvedčovať". Usvedčenie znamená preukázať niekomu vinu pod ťarchou priamych a nevyvrátiteľných dôkazov. V trestnom práve sa takým dôkazom hovorí latinsky "corpus delicti".
Peťo, už dosť bolo fotiek. Hľadá sa Pelle

V závere ministerka dodáva: „Peter Pellegrini sa dnes nemá čo hrať na politika bez minulosti. Roky bol súčasťou “biznis” krídla v strane Smer, keď teraz proti nemu svedčia najbližší spolupracovníci a vypovedajú o obrovských úplatkoch pre neho, okamžite by mal vyvodiť politickú zodpovednosť a nie schovávať sa pred ľuďmi."

Kam sa má Pellegrini schovávať, však neuviedla.

Kysel nebude zástupcom Lipšica. Rozhodol sa Žilinka
Pozitívne hodnotený ešte stále nový generálny prokurátor (GP) Maroš Žilinka, robí v rámci svojich kompetencií poriadky aj na špeciálnej prokuratúre. Zjavne sa mu nepáčia novodobé praktiky, ktoré prišli s novou vládou a to zneužívaním väzby na... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK