Kysel nebude zástupcom Lipšica. Rozhodol sa Žilinka
09 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Pozitívne hodnotený ešte stále nový generálny prokurátor (GP) Maroš Žilinka, robí v rámci svojich kompetencií poriadky aj na špeciálnej prokuratúre. Zjavne sa mu nepáčia novodobé praktiky, ktoré prišli s novou vládou a to zneužívaním väzby na mučiace účely. Podľa denníka N porto Žilinka nevymenuje Petra Kysela za Lipšicovho zástupcu špeciálnej prokuratúry a ešte bude disciplinárne riešený. 


Už v minulosti napríklad Žilinka podal návrh na disciplinárne konanie voči Petrovi Kyselovi. Žilinkovi vadili prieťahy vo vybavovaní prepustenia obvineného z väzby. Realizovať ich mal z neznámeho motívu prokurátor špeciálnej prokuratúry Peter Kysel.

Sedieť v malej cele, chodiť zviazaný po výsluchoch so samopalom pri hlave napriek tomu, že dôvody väzby mali už dávno pominúť sa nedá nazvať ináč ako mučenie psychickým terorom a nátlakom.

Zatiaľ vo veci prieťahov nepadlo obvinenie z trestného činu zneužívania právomocí verejného činiteľa, ktoré by bolo o to horšie, že malo byť vykonané v čase núdzového stavu. Avšak motív trestného činu, ktorý dnes akosi absentuje, zajtra už chýbať nemusí a skutok sa môže stať realitou.

Priamy nadriadený Petra Kysela je Daniel Lipšic. Ten riešil Kysela len pohovorom, ktorý by sa mal uplatňovať len pri nedostatkoch menšieho významu. Tu však sedel vo väzbe človek, v tomto prípade exriaditeľ Úradu zvláštnych policajných činností Jozef Rehák. Tomuto človeku obmedzili jeho základné ľudské práva a slobody významným spôsobom. Navyše ide stále o nevinnú osobu, keďže platí v trestnom práve pravidlo predpokladu neviny.

Kajúcnik Makó má svoju vlastnú reklamnú agentúru. Imidž mu buduje Denník N na čele s Tódovou
Denník N na čele s Tódovou buduje kriminálnikovi Makóvi imidž na dobro obráteného bývalého zloducha, ktorý ľutuje svoje činy a teraz pomáha zlepšiť svet. Skrátka kajúcnik s vlastnou reklamnou agentúrou. To sme tu ešte fakt... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Kontroverzný denník priniesol ďalšie informácie

Podľa Denníka N Kysel nebude vymenovaný za zástupcu šéfa špeciálnej prokuratúry. Daniel Lipšic si bude musieť nájsť asi náhradu, lebo Žilinka sa ho rozhodol nevymenovať. Generálny prokurátor logicky odmietol komentovať pre média interné personálne otázky. Zároveň denník uviedol, že generálny prokurátor už podal druhý disciplinárny návrh na Kysela.
Mučiacim nástrojom sa stala väzba a nekonečné výsluchy v putách

Druhý disciplinárny návrh sa má týkať opäť prieťahov. Tentoraz má ísť o prieťahy vo vyšetrovacom konaní v kauze Pčolinského. Rozporuplný špeciálny prokurátor Kyseľa vykonáva v tomto vyšetrovaní dozor.  Ide o vyšetrovanie Vladimíra Pčolinského, ktorý bol riaditeľ SIS. Do tejto funkcie ho vymenovala Matovičová vláda.

Pod vedením Pčolinského spravodajská služba odhalila nekalé praktiky vo vyšetrovaní policajného zboru. Malo ísť o zneužívanie kajúcnikov a väzby. Podľa správy SIS mala polícia vyfabrikovať dôkazy a na základe tohto likvidovať postupne opozičných nominantov. Fabrikáty dôkazov mali byť realizované v podobe vymyslených a riadených výpovedí ľudí, ktorým na niečo prišli. Tí sa potom priznali k činnom a vypovedali, tak ako im to povedali vyšetrovatelia. Priznanie a kriminogénna spolupráca s políciou im priniesla status kajúcnika.

Neuveriteľné: Izraelčania publikovali významnú štúdiu o Ivermectine, nášmu ŠÚKL je to však málo
Izraelčania publikovali významnú štúdiu o Ivermectine. Nášho ŠÚKL sa to zjavne netýka. Zrejme preto, lebo Ivermectin je lacný a môže na rozdiel od vakcín naozaj pomôcť ľuďom. Čítať ďalej
08 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik