Proces s exmajiteľom baru Fatima Ondrejom J. odročili na záver augusta
09 | 08 | 2021 I TASR

Ondrej J. čelí na bratislavskom súde obžalobe Okresnej prokuratúry Bratislava 1 za činy krivej výpovede a ohovárania


Okresný súd (OS) Bratislava 1 odročil v pondelok hlavné pojednávanie s bývalým majiteľom trenčianskeho baru Fatima Ondrejom J. na koniec augusta.

"Na dnešnom hlavnom pojednávaní bolo vykonané dokazovanie, ktoré nebolo skončené na predchádzajúcom hlavnom pojednávaní. To znamená, že bola dočítaná komunikácia z aplikácie Threema a následne bolo ešte rozhodnuté o tom, že nebolo dokazovanie zo strany či už aj obžalovaného, ale takisto aj z našej strany ako poškodenej v celom rozsahu vykonané, resp. neboli pripojené vyšetrovacie spisy, ktoré som žiadal, súčasťou spisu Okresného súdu Nitra, aby boli predložené, kde budem žiadať oboznámiť určité časti spisu potom ako sa s nimi oboznámim," povedal pre TASR obhajca Moniky K. Peter Erdös. Hlavné pojednávanie podľa neho odročili na 31. augusta.
Tvrdil, že ako niekdajšia sudkyňa prijala úplatok tri milióny slovenských korún

Ondrej J. čelí na bratislavskom súde obžalobe Okresnej prokuratúry Bratislava 1 za činy krivej výpovede a ohovárania v súvislosti s vyjadreniami na margo Moniky J. Tá ho zažalovala po tom, čo Ondrej J. tvrdil, že ako niekdajšia sudkyňa prijala úplatok tri milióny slovenských korún za to, aby ho odsúdila.

Žaloba je na OS Bratislava 1 od roku 2017.  V minulom roku a v tomto roku sa vo veci viackrát pre pandémiu nekonalo. Monika J., ktorá údajne za úplatok odsúdila Ondreja J., je obvinená v kauze prevodu baru Fatima od jesene 2020. V marci 2020 ju zadržali v rámci akcie Búrka a následne minulý rok obvinili aj v rámci akcie Víchrica.

Spor medzi ňou a podnikateľom trvá približne 20 rokov. Podnikateľ, ktorý o bar prišiel, keď ho o neho pripravila skupina okolo zavraždeného bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho, dosiahol minulý rok v októbri obnovu konania na Okresnom súde v Trenčíne.