Čo ešte vymyslí na nás táto tupá neschopná vláda, plná amatérov a hochštaplerov? Pýta sa Marián Greksa
09 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Mnohí Slováci sa napriek upozorneniam politikov rozutekali počas prvých letných týždňov do zahraničia. Prirodzene, viacerí naši politici vodu kázali a víno pili, pretože tí si pobyty pri mori užívali tiež. Tí, ktorí išli autom a prechádzali cez viaceré hranice mohli vidieť, že takú „pakáreň“, akú tu máme my, nemajú nikde.


Jedným z takých cestovateľov, ktorý si užíval pobyt pri mori v Chorvátsku, bol aj známy hudobník a spevák Marián Greksa, ktorý sa v statuse rozhodol opísať to, čo na niektorých hraniciach zažil. Pre „vyplašených“ Slovákov to určite nebude ľahké čítanie, no rovnaké zážitky, aké mal Greksa, opísali viacerí.
Je to arogancia moci, amaterizmus, neschopnosť, totalita. Nehovoriac o drzosti

Marián Greksa hneď v úvode upozorňuje, že z dovolenky sa vrátili len v piatok, takže všetko mal ešte v čerstvej pamäti. „Prechádzali sme cez chorvátsko-slovinskú hranicu. Chceli vidieť iba pasy. Cez slovinsko-talianskú sme prešli cca 60 km rýchlosťou. Cez taliansko-rakúsku cca 80 kou,“ opisuje Greksa svoje zážitky z jednotlivých hraníc po ceste z Chorvátska. Až prišiel na tú slovenskú. „Iba u nás na hranici stálo a sedelo viac ako 10 uniformovaných, unavených a otrávených chlapov, ktorých mi bolo úprimne ľúto. Nepýtali pasy, Covid pasy. Nič. Iba sa spýtal, či sme v ehranici. Áno. Boli sme. Na dôkaz sme mu ukázali jeden z troch mobilov,“ pokračuje v opise Marián Greksa.



„Mohli sme preniesť aj niekoľko mŕtvol, alebo veľa kontrabandu. Načo je toto dobré???? Odchádzali sme odtiaľ smutní. Čo ešte vymyslí na nás táto tupá neschopná vláda, plná amatérov a hochštaplerov???“ pýta sa v samom závere náš známy spevák a hudobník. A Dušan Janckuliak mu v diskusii pod statusom hneď aj odpovedá: „Nečakajte slušnosť, objektívnosť, odbornosť od tejto vlády. Je to arogancia moci, amaterizmus, neschopnosť, totalita. Nehovoriac o drzosti a vyjadrovania hodne pouličnej tlupy.“

Iza Bela: Výzvu - Slováci, ostaňte toto leto doma na Slovensku a necestujte za hranice k moru politici odignorovali
Prišlo leto a s ním dovolenky. Stovky ba možno tisíce Slovákov sa vybrali za oddychom k moru. Lenže... Lenže naše politické špičky ich žiadali, aby radšej zostali doma a nepriviezli nám sem pandémiu. No a práve tie vodu kázali a víno pijú. V... Čítať ďalej
21 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik