Kto si myslí, že mu slobodu vybojujú cudzí, nie je jej hoden, tvrdí Rafael Rafaj
08 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Aj Slovensko sa „zmieta“ v protestoch. Na rozdiel od iných krajín nielen v Európe, ale aj vo svete sa o tých našich dá povedať, že sú to len také protestíky, ktoré sa miestami podobajú na piknik. Jeden taký sa konal aj včera na Námestí slobody v Bratislave.


Výhrad Slovákov voči našej vláde, prezidentke, protipandemickým opatreniam, ale aj vakcinácii je veľa. Žiaľ, ľudí, ktorí to chcú dať najavo protestami, je stále málo, ba až pramálo. Exposlanec parlamentu a bývalý národniar Rafael Rafaj sa preto rozhodol v statuse burcovať a pozvať nespokojný národ na ďalší protest, ktorý by sa mal konať už najbližšiu sobotu.
Kto je majiteľ „slovenskej vinice“ asi tušíte, a tiež, kto sú zlí nájomníci a zločinci

Podľa Rafaja išlo o tradičný sobotný protest. Tradične a symbolicky na Námestí slobody za slobodu človeka, aj slobodu národa. „A za práva všetkých, aj tých, čo ostali doma alebo si myslia, že nemôžu prísť do svojho hlavného mesta všetkých Slovákov vyjadriť názor a postoj proti plazivému nástupu novej totality,“ píše na úvod statusu exposlanec.

„O týždeň, 14. augusta opäť a dúfam, že vo väčšej sile, bratia Slováci. Lebo ako povedal Štefánik, ‘Kto si myslí, že mu slobodu vybojujú cudzí, nie je jej hoden’,“ burcuje Rafaj ľudí na protest. On sám sa predtým nezúčastnil ani jedného! Rafaj priznáva, že vo svojom príhovore si vypožičal príbeh z Evanjelia.



„Keď sa farizeji a zákoníci pýtali Ježiša, odkiaľ pochádza jeho moc, že takto hovorí, tak im povedal príbeh o majiteľovi vinice a nájomcoch, ktorých si najala, aby sa o ňu starali. A na konci, aby mu poslali časť úrody. Nájomníci však poslov buď zbili alebo zabili vrátane syna majiteľa vinice.

A tak sa Ježiš opýtal, čo na to hovoria zákoníci. Tí odpovedali, že zlí nájomníci sú zločinci a že pán vinice ich vyženie a najmä si nových, ktorí budú počúvať, čo im hovorí a plniť dohody, na ktorých sa dohodnú,“ končí Rafaj príbeh z Evanjelia.

A prechádza do reality: „No a podľa mňa presne toto sa deje na Slovensku od marca 2020. Kto je majiteľ ‘slovenskej vinice’, asi tušíte. A tiež, kto sú zlí nájomníci a zločinci tiež. Takže teraz už len ide o to, kedy sa ‘majitelia vinice’ rozhodnú vyhnať zlých nájomcov zo svojej vinice,“ píše na záver statusu Rafael Rafaj.

Rafael Rafaj: Peniaze, peňěži, peníze, lóve. Až na konci reťazca je nejaký človek
"A vysmiaty globálny kolotoč sa ďalej točí. A účet zaplatí ten posledný. Najbežnejší človiečik. Aj za tie nariadené PCR testy. Akurát, že mnohým ešte nedocvaklo, že kolotoč beží za požičané peniaze. To 10 až 30% zdraženie v obchodoch, to je len... Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová