Belousovová: Za rok by toľko prešľapov ako Čaputová hádam nenarobil na jej mieste nikto iný
07 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Anna Belousovová je presvedčená, že Zuzana Čaputová je všetko, len nie dobrá prezidentka. Najlepšie jej vraj sedí pomenovanie ceremonár. Predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť si hlavu štátu opäť podala v statuse na Facebooku.


Belousovová už Čaputovú skritizovala nie raz. Vždy jej však na nej prekážalo niečo iné, no teraz si ju „podala“ komplexnejšie. V statuse jej de facto vykričala všetko, čo mala na srdci. A nebolo toho málo. Na samý záver dokonca pripojila tip, čo by mali Slováci urobiť, aby sa takejto hlavy štátu v budúcnosti vyvarovali.
Po celý čas nechala a necháva túto vládu „bez dozoru“ a kontroly robiť, čo chce

Belousovová na úvod priznáva, že pri pozorovaní činnosti hlavy štátu rozmýšľa, či Slovensko vôbec potrebuje prezidenta. „Veď to, čo robí súčasná prezidentka, je vlastne len úloha akéhosi ceremonára, ktorý vôbec aktívne nezasahuje do politiky vtedy, keď by si to situácia vyžadovala,“ konštatuje na adresu hlavy štátu. Vyčíta jej ďalej že po parlamentných voľbách úplne a bez výhrad vymenovala do funkcií všetkých ministrov, ktorých jej Matovič navrhol. „To už naozaj začala fungovať ako nejaký úradník - ceremonár. Doniesli, podpísala menovacie dekréty, urobili ceremóniu pred kamerami a vec vybavená. A takisto vymenovala ďalších, ako jej návrhy priniesli. Vôbec jej neprekážalo, že ministrom školstva sa stal kaderník, vicepremiérkou bábkoherečka, ministrom životného prostredia stredoškolák s praxou kuriča a premiérom človek, ktorý vysokoškolský diplom získal podvodom,“ opisuje Belousovová časť z „elitných“ ministrov našej vlády.

Čaputová by sa mala spamätať a venovať sa skutočným problémom obyčajných ľudí, myslí si Belousovová
Predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť Anna Belousovová si pri kritike hlavy štátu nezvykne dávať pred ústa servítku. A nezobrala si ju ani teraz, keď Zuzane Čaputovej vytýka neustále riešenie problémov homosexuálov. Čítať ďalej
19 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Po celý čas nechala a necháva túto vládu ‘bez dozoru’ a kontroly robiť čo chce, t. j. cielene devastovať Slovensko. Svoje povinnosti asi vidí v tom, že občas vystúpi ako psychoterapeut, ktorý chápe ťažký život občanov, súcití s nami, volá po úcte, pochopení, vzájomnej tolerancii a obdarí nás zbierkou podobných fráz v štýle - tisíc slov jedna myšlienka,“ konštatuje šéfka strany Národ a Spravodlivosť.

Podľa Belousovovej u prezidentky nevidieť žiadny prejav či zásadný politicky postoj a názor, z ktorého by bolo jasné, že jej ide o občanov, národ a štát. „Ak by sme vyhodnotili mediálne výstupy o pani Čaputovej, asi najväčšie percento z nich by tvorilo ‘módne okienko’- čo mala oblečené, ako bola učesaná a podobne. Je však toto to hlavné, čo verejnosť čaká od prezidenta?! Myslím si, že nie,“ pridáva bývalá podpredsedníčka parlamentu.


Takého prezidenta by sme mohli „losovať“ každý rok z navrhnutých kandidátov

Prezidentka je volená priamo občanmi, a preto má podľa Belousovovej povinnosť vždy v prvom rade hájiť ich záujmy. „Tak, ako vykonáva túto najvyššiu ústavnú funkciu pani Čaputová, sú to nielen vyhodené peniaze na jej plat a náklady na celý jej zbor poradcov, ale sú to aj premrhané nádeje mnohých občanov Slovenska. Ak má byť prezident len ceremonár, pokojne by mohli takéhoto prezidenta napríklad ‘losovať’ každý rok z navrhnutých kandidátov parlamentných politických strán. Takýto prezident by mal ďaleko menší plat a náklady na réžiu celého úradu. Odpadli by aj náklady na voľby,“ myslí si Belousovová, podľa ktorej by to bolo určite spravodlivejšie. „Za rok by až toľko prešľapov hádam nikto nenarobil a nemuseli by sme byť rukojemníkmi zlej voľby päť rokov ako teraz. Aj poštové známky by boli každý rok iné,“ vtipkuje na záver statusu Anna Belousovová.

"Pani Čaputová, Vy ste symbolom zla! Budete musieť odísť. Zutekať preč z politiky, preč zo Slovenska!" soptí Blaha
Ústavní sudcovia neodsúhlasili vypísanie referenda, pretože referendová otázky nebola, podľa nich, v súlade s Ústavou. Týmto odštartovali kritický hon nielen sami na seba, ale aj na prezidentku, ktorá sa na nich obrátila. Rozhodnutie „nevoňalo“ ani... Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik