Výbohovi sa darilo za každého počasia. Aj toho pravicového
06 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik

Miroslav Výboh je zbrojársky podnikateľ, ktorý je prepieraný v súvislosti policajnými akciami. Často sa mediálne skloňuje ako sponzor či oligarcha Smeru. Nie je to celkom pravda, keďže Výbohovi sa začalo dariť práve za Dzurindu. Navyše spájanie so Smerom sa môže javiť ako tendenčné s ohľadom na ich 12-ročné vládnutie. Upozornil na to na Facebooku aj bývalý minister školstva Juraj Draxler 


Miroslavovi Výbohovi sa darilo pri štátnych zákazkách aj počas Dzurindových pravicových vlád. Okrem iného Výbohova firma napríklad zabezpečovala opravy lietadiel v rámci deblokácie ruského dlhu. Americké veľvyslanectvo v SR plnilo svoju spravodajskú úlohu a malo v hľadáčiku obchodníkov so zbraňami na Slovensku.

Podľa WikiLeaks Slovensko niektoré obchody USA „znepokojovali“. Vyplýva to z uverejnených amerických diplomatických depeší na tomto portáli. Mali byť posielané za vlády Mikuláša Dzurindu v rokoch 2004 až 2005. Napriek tomu sa vo zverejnených depešiach meno Výboh priamo nespomína. Spomína sa však priamo v spise Gorila, ktorá je kauzou Dzurindovej vlády.

Zdá sa, že intenzita "štrajku" slabne. Nový sobotný protest však dostáva svoje kontúry
Zdá sa, že "štrajk", ktorý sa začal celkom silnou účasťou, začína slabnúť. Dnes sa ho zúčastnilo asi 15 ľudí. Sobotný protest však získava postupne čoraz väčšiu podporu. Čítať ďalej
06 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik

Draxler sa s tým nehrajká, ide natvrdo

Bývalý aktívny politik reagoval verejne na udalosti súvisiace s podnikateľom Miroslavom Výbohom, ktorý odmieta vznesené obvinenia v rámci akcie Mýtnik III. Draxlera vyrušilo tvrdenie médií, že Výboh je výlučne človek Smeru.

Ex-minister na Facebooku skonštatoval: „Výboh bol veľmi vplyvný politický hráč už za čias prvej Dzurindovej vlády, mal dosah na rôzne personálne nominácie. A, mimochodom, mal dosť biznis aktivít, ktoré súviseli skôr s kontaktmi aj medzinárodnými či s podnikateľskou šikovnosťou (nebudem teraz posudzovať, čo bolo dôležitejšie). Inými slovami, nejako slušne by sa mu darilo aj bez politických väzieb."

„Robil to, čo mnohí iní, proste, ak mal ambície vyrásť na veľkého hráča, tak sa v časoch veľmi neutrasených spoločenských vzťahov poisťoval aj politickými manévrami. A aj sa mu to darilo, nie je v rovnakej lige ako finanční žraloci, ale má firmy, ktorým sa naozaj darí," pokračuje Draxler v úvahách o zbrojárskom magnátovi.

Na záver konštatuje, že podľa neho je Smer aj tak mŕtvy a aj jeho odnože. Mediálna masáž sa mu však nepáči a to bolo motívom napísania jeho statusu. „Médiá nutne musia živiť obraz čisto ‘smeráckeho oligarchu’. Ja ho teraz neobhajujem, len hovorím o faktoch. A hlavne pravdivom obraze, čo sa tu v spoločnosti dialo. A deje," dodal exminister školstva Juraj Draxler.

Proti covidizmu a vetchému Bidenovi sa postavil pôsobivý guvernér Ron DeSantis
Guvernér Floridy Ron DeSantis sa snaží riešiť pandémiu rozumne, bez zbytočnej hystérie. Guvernér patrí medzi najväčších kritikov Bidena a stáva sa postupne lídrom opozície. Medzi Bidenom a De Santisom to začína vrieť. Čítať ďalej
06 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik