PROTEST: V hlavnom meste sa opäť protestuje. Župan Droba perlí, čo mu klávesnica stačí! (VIDEÁ)
05 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Bratislava sa dnes opäť stane miestom „nepokojov“, pretože nahnevaní Slováci sa znovu rozhodli vyjsť do ulíc. Nenávidenej vláde aj polícii síce „pomáha“ aj daždivé počasie, napriek tomu organizátori protestu veria, že ľudí bude viac ako minulý týždeň.


Prezidentský palác ani blízke ulice zatiaľ žiadne protestujúce davy neokupujú. Daždivé počasie si vyžiadalo „krutú daň“. Protest mal síce začať o ôsmej hodine ráno, no ešte hodinu po jeho avizovanom začiatku bolo na mieste iba zopár desiatok protestujúcich. Bratislavská polícia však v statuse avizuje, že je pripravená v prípade potreby zasiahnuť.
Župan aj primátor vyzývajú políciu aby zablokovanie dopravy nedopustila

Okolo desiatej dopoludnia však už bolo na Hodžovom námestí asi tristo protestujúcich, ktorí sa dozvedeli doslova šokujúcu informáciu. „Organizátori cez mikrofóny oznámili, že Konfederácia odborových zväzov nesúhlasí s týmito štrajkami a zamestnancom neumožnia sa na nich zúčastniť,“ prezradila nám priama účastníčka protestu Monika M., podľa ktorej je to doslova nechutnosť.



„Bratislavskí policajti bezpečnostnú situáciu na území hlavného mesta od ranných hodín monitorujú a priebežne vyhodnocujú. Doterajší priebeh zhromaždenia na Hodžovom námestí je bez prípadov narušenia verejného poriadku,“ píše v statuse na sociálnej sieti bratislavská polícia. Bratislavský primátor Matúš Vallo ja zásadne proti obmedzeniu dopravy v hlavnom meste. V súčasnej epidemiologickej situácii vidí zásadný rozdiel medzi prejavením názoru a vystavením Bratislavčanov rizikovej situácii. „Jej dôsledkom môže byť ohrozenie ich zdravia a vo výsledku tiež sprísnenie epidemiologických opatrení,“ konštatuje Vallo.



Postoj k situácii v hlavnom meste zaujal aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. „Nedopusťme, aby tlupa agresívnych demonštrantov blokovala dopravu, ohrozovala ľudí a znečisťovala mesto. Zásah-nezásah počas prvého protestu sklamal a nahneval všetkých slušných ľudí. Nedovoľme, aby sa to opakovalo a polícia sa nesmie iba prizerať,“ uviedol bratislavský župan, podľa ktorého sa protestujúci na sociálnych sieťach navzájom „hecujú“ a vyzývajú k blokovaniu dopravy v Bratislave.

Zásah ťažkoodencov na proteste predsa len prišiel. „Gestapo!“, „Fúj!“ či „Hanba!“ volali ľudia (VIDEÁ)
Štvrtkový protest na Hodžovom námestí pred Prezidentským palácom mal predsa len konfrontačnú dohru. Súboje ťažkoodencov so zopár „spurnými“ jedincami sa odohrali pred podjazdom, ktorý medzitým uvoľnili od pri podjazde zablokovaného... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik