Miroslav Výboh sa na výsluch neplánuje dostaviť na Slovensko
05 | 08 | 2021 I Petra Demková

Denník SME informuje o tom, že podnikateľ M. Výboh sa podľa všetkého na Slovensko kvôli výsluchu nedostaví. Absolvuje ho prostredníctvom videohovoru, ktorý slovenský trestný poriadok umožňuje. 


Obhajca oligarchu sa pre TV JOJ vyjadril, že „jeho klient je pripravený sa k obvineniu vyjadriť a vypovedať.“ Zároveň je zrejmé, že veľkopodnikateľ sa nemieni výsluchu zúčastniť osobne. Na Slovensko nepríde.

Denník SME informuje, že Výboh sa tak najpravdepodobnejšie zúčastní výsluchu prostredníctvom Telemostu, čiže videorozhovoru. Túto možnosť pripúšťa aj Slovenský trestný poriadok.

Miroslava Výboha obvinila polícia v stredu 4. augusta v rámci akcie Mýtnik III.

Výboh, napriek tomu, že sa dlhodobo zdržiava v zahraničí ubezpečuje, že je v kontakte s vyšetrovateľkou a je pripravený na súčinnosť s orgánmi činnými v trestnom konaní, a to v rámci zákonných a technických možností, ktoré ustanovuje Trestný poriadok.

Zároveň Výboh odkázal, že svoje obvinenia vníma v kontexte podozrení, že sa prokuratúrou a orgánmi činnými v trestnom konaní "vyrábajú" svedkovia, kajúcnici. „Obvinenie mojej osoby mi tak zapadá do kontextu informácií z posledných dní okolo manipulácií výpovedí kajúcnikov,“ píše v stanovisku. Zdôraznil, že využije všetky zákonné možnosti obhajoby na očistenie svojho mena. Je tiež presvedčený, že v krátkom čase bude môcť predložiť „nezvratné dôkazy o nezmyselnosti tohto obvinenia,“ dal sa počuť Výboh.

Výboh: Obvinenie mojej osoby zapadá do kontextu informácií z posledných dní o manipuláciách výpovedí kajúcnikov
"Nateraz však môžem povedať, že obvinenie, ktoré v priebehu dňa prevzal môj právny zástupca, jednoznačne odmietam ako nepodložené, vykonštruované, nepravdivé a vymyslené," odkazuje podnikateľ. Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | TASR