Ivan Šimko: "Skutočný kajúcnik robí pokánie, neudáva iných, je mi to odporné"
05 | 08 | 2021 I Ivan Brožík

Bývalý podpredseda vlády a minister vnútra pripomína politikom, ktorí sa bijú do pŕs za svoje "veľké kresťanstvo", čo je skutočná kresťanská morálka. Kresťan vinník neobviňuje iných. Sám si uvedomuje a priznáva vinu. A kajá sa.


"Skutočný kajúcnik uznáva svoju vlastnú vinu. Neobviňuje druhých, ale robí pokánie." Píše v statuse na sociálnej sieti Ivan Šimko.

Reprofoto status FB (@Ivan Šimko)

Kameňom nech hádže, kto je bez viny

"Nám, hriešnym ľuďom (lebo kameňom nech hádže ten, kto je bez viny), túto úžasnú možnosť prinieslo kresťanstvo. Kajúcny postoj môže byť prvým krokom k ozdraveniu. K tomu, aby sme sa stali lepšími." Apeluje kresťansko-demokratický politik Ivan Šimko.
Lovci ľudí

"Nie je to pomôcka pre lovcov ľudí. Túto karikatúru pojmu kajúcnik vnášajú do právneho poriadku a do praxe ľudia, ktorí o tom, čo je podstatou kajúcneho postoja, nemajú ani potuchy. Obnovu spoločnosti zakladajú nie na pokání a priznaní viny, ale na účelovom a sebeckom udavačstve. Na kšeftovaní s osudmi ľudí."
Súčasná prax je odporná

"Je mi to odporné a neviem, ako sa toľkí ľudia môžu tak tešiť z toho, keď na základe tejto metódy niekoho strčia do basy. Takto sa spoločnosť lepšou nestane, priatelia." Varuje bývalý podpredseda vlády SR a bývalý minister vnútra Ivan Šimko.

(Medzititulky red. HD)

Ivan Šimko: Kolúzna väzba je pokušením pre moc, aby zneužívala právo
Kolúzna väzba nesmie byť iba otázka politická. V jej dôsledku dochádza k zásadným obmedzeniam práv ešte stále bezúhonného, neodsúdeného občana. Čítať ďalej
15 | 05 | 2021 | Ivan Brožík