V Hongkongu sa musíte buď zaočkovať, alebo si sami platiť pravidelné testy
03 | 08 | 2021 I Lukáš Leca

V snahe zvýšiť zaočkovanosť Hongkong oznámil, že pracovníci v kľúčových odvetviach sa budú musieť zaočkovať alebo si pravidelne platiť za testy na Covid-19 sami, informuje portál RT.


Generálna riaditeľka Hongkongu Carrie Lamová odhalila rozhodnutie, aby sa štátni zamestnanci, ako aj pracovníci v školstve, opatrovateľských domoch a zdravotníckych systémoch zaočkovali proti koronavírusu. Inak si budú musieť sami platiť pravidelné testovanie.

Rozhodnutie prichádza, pretože očkovací program je pomalý. Lamová kritizovala obyvateľov Hongkongu, že sa neponáhľajú očkovať. „Ak je to čisto osobná možnosť nenechať sa očkovať a pomôcť spoločnosti dosiahnuť kolektívnu imunitu, nie je to niečo, čo by zodpovedná vláda mala dovoliť alebo tolerovať," uviedla.

Neochota očkovať sa bola v meste pozorovaná začiatkom tohto roka. Podľa januárového prieskumu Hongkongskej univerzity 29,5 percenta respondentov vyjadrilo ochotu zaočkovať sa čínskou vakcínou Sinovac. Medzitým 56 percent dôverovalo vakcíne od spoločnosti Pfizer/BioNTech. Celkovo menej ako polovica respondentov uviedla, že je pravdepodobné, že sa nechajú zaočkovať.

Britská vláda má v pláne ponúknuť zaočkovanej mládeži zlacnené nezdravé rýchle občerstvenie
Britská vláda spolupracuje s významnými spoločnosťami dovážajúcimi potraviny, ako sú Uber a Deliveroo, s cieľom ponúknuť zlacnené rýchle občerstvenie mladým ľuďom, ktorí sú zaočkovaní proti Covid-19, informuje portál RT. Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Lukáš Leca


Aj keď je v meste zaočkovanosť príliš nízka, boli zavedené rôzne schémy na stimulovanie ľudí. Zaočkovaní obyvatelia Hongkongu by mohli mať šancu vyhrať byty v meste zaradením do losovania. Medzi ďalšie stimuly patria hotelové pobyty, vozidlo od spoločnosti Tesla a ďalšie peňažné a vecné ceny.

Podľa údajov z 2. augusta dostalo prvú dávku očkovacej látky proti koronavírusu viac ako 48 percent zo 7,5 milióna obyvateľov Hongkongu. Úplne zaočkovaných bolo 36,7percenta.

Vojenské cvičenia s USA nesmú „zvýšiť napätie“, tvrdí Južná Kórea po varovaní Pchjongjangu
Juhokórejskí predstavitelia uviedli, že ešte neprijali rozhodnutie, či sa uskutočnia každoročné vojenské cvičenia s USA, informuje portál RT. Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Lukáš Leca