Šok: Ficov Smer je so 16 percentami už na čele prieskumov, Hlas je druhý, OĽaNO až štvrté!
03 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Volebné preferencie strán sa vyvíjajú ako na hojdačke. Kým doteraz bol absolútnym suverénom Pellegriniho Hlas, teraz sa vyhupol na čelo Ficov Smer. V statuse na sociálnej sieti zverejnila prieskum agentúra Vox Politico.


Smer je podľa preferencií, ktoré v statuse uviedla agentúra Vox Politico, zatiaľ jednoznačne skokanom roka 2021. Robert Fico a jeho strana sa zdvíhali doslova ako bájny Fénix z prachu, aby sa dostali až na legendárny Olymp. Prirodzene, na úspech vo voľbách to stačiť nemusí, napriek tomu je jeho prvé miesto v prieskume dokonalým šokom.
Do parlamentu by sa dostalo sedem strán

Smeráci sa pustili do kritiky všetkého, čo je spájané so súčasnou koalíciou. Tento postup sa ukázal ako maximálne efektívny. Prvé miesto v prieskume a najmä 16,2 percenta voličských hlasov hovoria jasnou rečou. Iba tesne za ním, s 15,9 percenta skončil Hlas Petra Pellegriniho. Tretiu priečku si vybojovala SaS, ktorej by dalo svoj hlas 14,1 percenta voličov. Na štvrtú priečku sa prepadlo OĽaNO s verejnosťou nenávideným šéfom Igorom Matovičom, ktorému verí 12,2 percenta Slovákov. Do parlamentu by sa ešte dostalo aj piate hnutie Sme rodina s 8,1 percenta a hneď za ňou s 8 percentami je Progresívne Slovensko. Ako posledné by sa do parlamentu pretlačilo so 6,4 percenta hnutie Republika s predsedom Milanom Uhríkom.



Pred dverami parlamentu skončilo s 4,1 percenta KDH a 3,6 percenta maďarská Aliancia, rovnako ako Kotlebova ĽSNS. Strana Za ľudí sa prepadla až na 2,7 percenta, za ňou skončilo Spolu (1,5 %), SNS (1,4 %) a Vlasť (1,2 %). Pod jedno percento by získali KSS (0,5 %), Dobrá voľba (0,3 %), Strana zelených (0,2 %) a socialisti.sk (0,1 %). Ostatné subjekty by nedosiahli ani 0.1 percenta voličských hlasov.

Niečo sa na Slovensku musí zmeniť. Volebné preferencie naznačujú na mocenský pat
Po nedávnom prieskume volebných preferencií z produkcie agentúry Focus vstúpila do hry aj agentúra AKO. Podľa výsledkov oboch prieskumov je nevyhnuté začať sa zaoberať otázkami ako a koho voliť či nevoliť. Inak sa po voľbách, či už predčasných... Čítať ďalej
29 | 05 | 2021 | Ivan Brožík