Každý má svoje problémy. V USA majú problém určiť, kto je muž a kto žena
02 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik

Pred niekoľkými rokmi by nás ani vo sne nenapadlo, že bude existovať spoločnosť, ktorá sa bude vážne zaoberať otázkou určenia pohlavia. To, čo je v našich končinách stále prirodzené, sa na základe určitých trendov stáva v USA jedným z najväčších problémov spoločnosti. 


Prestížny časopis Dailymail priniesol informáciu, že na Harvardskej univerzite majú viaceré, pre niekoho možno absurdné, problémy. Napríklad používať pojmy muž a žena. Správa o tom bola odvysielaná v televízii Fox News. Profesorka biológie z Harvardu Carole Hoovenová v nej vystúpila s informáciami, po ktorých by minimálne našim starým mamám pripadal Harvard ako blázninec.
Keď čítaš s otvorenými ústami a vravíš si sám pre seba, že na toto si zvykať nebudeš

Profesorka biológie bola doslova frustrovaná z ľudí, ktorí odmietali používať výrazy muž a žena. A z tlaku na učiteľov, aby sa namiesto matky používal výraz „tehotní ľudia“. Podľa nej sa ideológia stáva dôležitejšia ako biológia. „Tento druh ideológie preniká do vedy. Do istej miery to preniká do mojej triedy," hodnotila Hoovenová.  Ďalej uviedla, že jej hodiny boli zamerané na hormóny a správanie, pohlavie a sexuálne rozdiely.

Diskusiu podnietil spravodajca Bari Weiss, ktorý informoval o tlaku na lekárskych fakultách na študentov a učiteľov. Tlak v spoločnosti je vyvíjaný na to, aby sa vyhli pomenovaniu muž a žena. Karolína Hoovenová, ktorá je na univerzite 20 rokov, získala niekoľko ocenení za učiteľstvo. Povedala , že je zdesená z toho, ako určité kruhy trvajú na politicky korektnej terminológii, ktorá sa jej zdá byť scestná. Hoovenová vystúpila v televízií minulú stredu.

Čo polícia označí za hoax, sa často ukáže ako pravda. Komu slúži polícia SR? Čo pomáhajú ututlať?
Na Facebooku operuje stránka Hoaxy a podvody - Polícia SR, ktorú zriadil rezort vnútra. Táto stránka je známa najmä na politickej alternatívnej scéne. Často totiž doslova lovia a prenasledujú alternatívne názory na sociálnej sieti Facebook.... Čítať ďalej
31 | 07 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Po televíznej akcii prišla reakcia od Nechutnej feministickej morskej panny

V piatok zareagovala riaditeľka pre rozmanitosť a začlenenie na Harvarde Laura Simone Lewisová. Hoovenovej komentáre ju nahnevali. vyhlásila, že sú nebezpečné. Laura Simone Lewisová povedala: „Som zhrozená a frustrovaná z transfóbnych a škodlivých poznámok , ktoré povedal člen môjho oddelenia v tomto rozhovore.“ A sľúbila, že oddelenie bude lepšie.

„Rešpektujem Carole ako kolegyňu a vedkyňu. Ale tento nebezpečný jazyk zachováva systém diskriminácie voči ľuďom, ktorí nie sú non-cis , v rámci systému zdravotníctva. Je to priamo proti práci našej pracovnej skupiny, ktorej cieľom je vytvoriť bezpečný priestor pre vedcov všetkých rodových identít a pohlaví," dodala Lewis, ktorá sa sama označuje na Twitteri ako Nechutná feministická morská panna. Asi je to jej pohlavie.

Non-cis ľudia sú osoby, ktoré nemajú pohlavie, ale neidentifikujú sa ako transgender.