Banáš: Zavedenie lotérie je dôkaz absolútneho zlyhania doterajších argumentov „odborníkov“ (VIDEO)
02 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Očkovacia lotéria je niečo, čo slovenské dejiny nepamätajú. A „najkrajšie“ na nej je to, že ju zaplatia aj tí, ktorí experimentálnu vakcínu proti COVID-19 odmietajú. Či z nejakého iného dôvodu ju dostať nemôžu. Napríklad chorí, ktorí si na liečbu musia zháňať peniaze od darcov, pretože štát im ju nepreplatí!


Nalákať ľudí na očkovanie za štátne peniaze je zvrátené.  Najviac na tom budú profitovať sú farma firmy. Tým na účty potečú čisté peniažky. Teda ak nerátame tie, ktoré minú na úplatky pre ľudí, ktorí ich mega biznis budú propagovať. Kritikou očkovacej lotérie nešetrí vo videu ani Jozef Banáš, známy slovenský prozaik a dramatik, ale aj bývalý diplomat a politik.
O zdraví a budovaní prirodzenej imunity tu nehovorí nikto ani slovo

Očkovacia lotéria na Slovensku sa nesie pod sloganom „Zdravie je výhra“, čo má ľudí motivovať dať sa zaočkovať nielen preto, aby boli zdraví, ale navyše za to aj vyhrali nejaké peniaze. „Keby vláda vrazila tých 200 miliónov do športovísk a do propagandy zdravia, tak som prvý, ktorý bude tlieskať. Takto považujem zavedenie tejto lotérie za dôkaz absolútneho zlyhania doterajších argumentov takzvaných odborníkov, ktorí nám len chrlia argumenty, aké úžasné je nechať sa zaočkovať. Ale o zdraví a budovaní prirodzenej imunity tu nehovorí nikto ani slovo,“ konštatuje na úvod videa Banáš. Podľa neho je to zlyhanie druhého argumentu, ktorým je strach, čo od rána do večera chrlia médiá.

Jedni sa boja covidu, druhí vakcíny, pritom sme všetci v rovnakej pasci: Náš strach im vyhovuje, tvrdí Banáš (VIDEO)
Kedy človek najviac drží hubu a krok? Autor mnohých diel Jozef Banáš vo videu zverejnenom na Facebooku skonštatoval, prečo politikom vyhovuje náš strach. Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Tibor Sipos


„Teraz sa pristupuje k tretiemu, ktorým je korupcia, pretože táto lotéria nie je nič iné len verejná korupcia. No a keď zlyhá aj toto, tak sa pristúpi k jedinému možnému prostriedku, a to je násilie,“ predpovedá vo videu náš prozaik a dramatik. Banáš priznáva, že covid považuje za akúsi veľkú potopu. Keď príde veľká voda, tak tí, ktorí vedia plávať, ktorí majú prirodzenú imunitu, sa nemusia ničoho obávať a tí, ktorí plávať nevedia, vylezú na strechy a budú sedieť a čakať, kým im niekto nehodí záchranné koleso. Voda opadne, tí rozumnejší sa dajú na plávanie a začnú si budovať svoju imunitu,“ hovorí vo videu expolitik.

Banáš: Mnohí by sa dali presvedčiť na očkovanie, ak by sa viedla diskusia. Tu sa však len robí propaganda
Banáš sa rozhodol vo videu vysvetliť, prečo pridáva na Facebook rôzne kontroverzné príspevky, videá či články, ktoré vrhajú iný tieň na témy, ktoré hýbu spoločnosťou. Robí tak napríklad aj pri téme Korony a očkovania. Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Petra Demková

Kto sa chce spoliehať na štát, na vakcíny, je to na jeho slobodnom rozhodnutí

Prirodzene, podľa Banáša sú aj menej rozumní, ktorí sa spoliehajú na lieky, lekárov a vakcíny. „Tí zase vylezú na strechy a budú čakať na to, kým im niekto opäť nahádže záchranné kolesá. Myslím si, a so mnou milióny ľudí nielen u nás, ale po celom svete, že prvoradé je zobrať zodpovednosť za svoje zdravie a za svoj život do vlastných rúk. Je to všetko na našom slobodnom rozhodnutí,“ prízvukuje dramatik a vôbec tým situáciu nedramatizuje.



„Kto sa chce spoliehať na štát, na vakcíny, na injekcie, na lieky, na doktorov a byť neslobodný a závislý, je to na jeho slobodnom rozhodnutí. Ja som sa rozhodol ísť cestou starať sa o seba, o svoje zdravie a o svoj život. Nikto mi to nemôže vyčítať, tak ako ja nikomu nevyčítam, že sa rozhodol ísť cestou zbaviť sa zodpovednosti za seba a svoje zdravie,“ dodáva na záver videa Jozef Banáš.

Sľuboval, no stále mlčí: Matovič dodnes neprezradil, o koľko sa môžu zaočkovaní v lotérii obohatiť
Očkovacia lotéria so sebou nesie vlnu nevôle a pre súťažiacich zaočkovaných aj nádej, že vyhrajú. Háčik je už len v tom, že nevedia koľko. Matovič totiž stále mlčí, píšu Topky. Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Tibor Sipos