Marketéri podvádzali! Vakcína nie je ani zďaleka tak účinná ako to vraveli
01 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Už aj svetový prestížny časopis Forbes musel napísať pravdu o tom, že vakcína od Pfizeru účinná nie je tak ako nám to vraveli.


Predpoklady o jej účinnosti klesajú každým dňom viac a viac. Pred dvomi týždňami to bolo 64 percent a dnes je to už len čosi okolo 39 percent. Naša vláda ignoruje tieto informácie a ide si vytrvalo ďalej svoje. Však EÚ zakontrahovala 4 až 5 dávok na osobu a minimálne tie treba minúť.


Forbes napísal, že: „Nedávne údaje izraelského ministerstva zdravotníctva naznačujú, že vakcína Pfizer proti Covid-19 je pri prevencii infekcií a symptomatických chorôb s variantom Delta oveľa menej účinná ako s predchádzajúcimi kmeňmi koronavírusu...". Tento záver izraelského rezortu zdravotníctva je však rozpore s výskumom, ktorý vravel o vysokej účinnosti vakcíny.

Čo polícia označí za hoax, sa často ukáže ako pravda. Komu slúži polícia SR? Čo pomáhajú ututlať?
Na Facebooku operuje stránka Hoaxy a podvody - Polícia SR, ktorú zriadil rezort vnútra. Táto stránka je známa najmä na politickej alternatívnej scéne. Často totiž doslova lovia a prenasledujú alternatívne názory na sociálnej sieti Facebook.... Čítať ďalej
31 | 07 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Keď údaje a fakty nepustia

Izraelské ministerstvo informovalo, že Pfizer je účinný pri prevencii infekcií iba na úrovni 39 percent a 41 percentne účinný je pri prevencii symptomatických infekcií spôsobených variantom Delta Covid-19. Pred dvomi týždňami odhadovali, že účinnosť ma byť na úrovni 64 percent.

Izraelský rezort zdravotníctva sa pritom opiera už o dostupné dáta získané medzi 20. júnom a 17. júlom. Nejde o výskumy, ide o holé štatistické fakty. Počiatočné klinické skúšky, ktoré hovorili o 95 percentách účinnosti sa javia v relevantných údajov ako vysoko premrštené.
Štúdie hodnotia vakcínu pozitívne, Pfizer a BioNTech dali vyhlásenie

Hodnotiace štúdie hodnotili vakcínu pozitívne a v rozpore s tým, ako zistenie priniesol Izrael. Tieto štúdie podporil aj výskum realizovaný v Anglicku, ktorý bol zverejnený pred pár dňami.

Pfizer a BioNTech dali k zisteniu Izraela vyhlásenie poznamenali, že zatiaľ čo údaje z Izraela v reálnom svete ukazujú, že účinnosť vakcíny pri prevencii infekcií a symptomatických chorôb klesá šesť mesiacov po očkovaní, „účinnosť pri prevencii závažných chorôb zostáva vysoká“. Z tohto vyhlásenia je možné usúdiť to čo hoaxeri tvrdili pred rokom. Vakcinácia na covid sa môže stať periodickou záležitosťou.

Občania platia milióny na reklamu vakcín. Zarába na tom farmaceutická spoločnosť
Ministerstvo zdravotníctva v poslednej dobe vynakladá enormné prostriedky na boj s pandémiou. Okrem iného dotuje aj marketing. Milióny idú do reklamy na vakcináciu Slovenska. Na tom celom profitujú výrobcovia vakcín. V konečnom dôsledku to však... Čítať ďalej
27 | 07 | 2021 | Ondrej Štefik