Harabinova kandidátka proti ekoterorizmu: Rúška znečisťujú oceány extrémne rýchlym tempom
01 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Na ochranu zdravia či škodenie prírody? Podľa minuloročnej kandidátky Štefana Harabina ide o "ekoterorizmus novej doby, za ktorý sa nám príroda škaredo vypomstí". Odpad z týchto rúšok zväčšil veľkú pacifickú odpadovú škvrnu o odhadovaných 7%, zdôrazňuje Monika Sofiya Soročinová na Facebooku.


"Napriek tomu, že svetoví lídri (a naši detto) majú plné ústa toho, ako je treba žiť ekologicky, chrániť prírodu a životné prostredie, globálne podporujú najväčší ekoterorizmus súčasnej doby," začína príspevok Soročinová. Podľa jej tvrdenia, ktoré potvrdzujú mnohé zahraničné zdroje, sa za jediný rok do oceánov dostalo viac než 1,6 miliardy použitých, často kontaminovaných rúšok.

"Ako je známe, tieto rúška sa bežne vyrábajú z polypropylénu (teda plastov), ktoré sa časom rozpadajú na mikroplasty... Bohviečo to všetko ešte môže spôsobiť,” tvrdí Soročinová znepokojivo. "Odpad z týchto rúšok zväčšil veľkú pacifickú odpadovú škvrnu o odhadovaných 7 percent! Plus 7% za jeden jediný rok je obrovský nárast. Napriek tomu, že rúška sa označujú za “jednorazové” (veď keby ich označili za vhodné pre mnohonásobné použitie, tak by biznis stagnoval), ich rozloženie v prírode bude trvať cca 450 rokov," varuje v závere príspevku.



Regulácia zisku zdravotných poisťovní je legitímnou agendou, tvrdí analytik
Regulácia zisku zdravotných poisťovní je legitímna agenda. Čítať ďalej
01 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR