Vo veku 68 zomrel známy prokurátor Michal Serbin: Vyšetroval únos syna exprezidenta Kováča
31 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Bývalý prokurátor Michal Serbin zomrel veku 68 rokov. Preslávil sa vďaka vyšetrovaniu kauzy únosu syna exprezidenta Michala Kováča mladšieho do zahraničia. Neváhal totiž obžalovať ani bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Ivana Lexu. Neskôr skončil na psychiatrii a na invalidnom dôchodku, informuje spravodajský portál Noviny.sk.






Serbin sa preslávil sa najmä počas kauzy únosu syna prezidenta Kováča. Michal Kováč ml. bol totiž v auguste 1995 násilím zavlečený do rakúskeho Hainburgu.

Serbin ako zamestnanec Krajskej štátnej prokuratúry v Bratislave neváhal obžalovať 13 ľudí vrátane bývalého riaditeľa SIS Ivana Lexu. V tej dobe ho potom museli 24 hodín denne strážiť ozbrojení policajti. Bohužiaľ, enormný tlak, ktorému bol v tej dobe vystavený, si vybral svoju daň a v roku 2003 bol hospitalizovaný na psychiatrii. Rozvinula sa totiž u neho maniodepresívna psychóza.

"Nič lepšie sa mi nemohlo stať. Nemusím si ničiť nervy so všetkými idiotmi. V najlepšom treba odísť. Snažil som sa, ale všetko to vyšlo navnivoč. Nemalo to žiadny efekt," uviedol podľa spomínaného servera. Nakoniec skončil na invalidnom dôchodku a venoval sa predovšetkým hudbe.

Protest pri Prezidentskom paláci pokračuje,polícia prijala opatrenia
Protest pred Prezidentským palácom v centre Bratislavy pokračuje aj v piatok. Od rána sa na mieste postupne schádzajú ľudia. Bratislavská polícia podľa vlastných slov prijala adekvátne opatrenia a v prípade narušenia verejného poriadku či páchania... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR