Objemová bomba! Mega kšeft storočia pod záštitou únie
31 | 07 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Eurokomisárka EÚ Stella Kyriakidesová poslala list europoslancom, v ktorom zverejnila informácie o nákupoch vakcín. Túto informáciu poskytla na apel viacerých europoslancov, lebo doteraz boli zmluvy pod informačným embargom. Z obsahu listu je zrejmé, že išlo o nehanebný kšeft storočia! Motivácia propagácie vakcinácie uzrela svetlo sveta.



Keď nákupy z verejných financií sú neverejné

Eurokomisárka v liste splietala niekoľko vecí súčasne. Od komerčných záujmoch farmaceutických spoločností, cez záujem Komisie zabezpečiť spravodlivú hospodársku súťaž, až po logický záujem verejnosti mať informácie o nákupoch z verejných prostriedkov. Pravdepodobne sa snažila obhájiť netransparentné konanie najtransparentnejšej EÚ. Napriek ich transparentnosti boli niektoré časti zmluvy začiernené. Všetky zakryté časti zmluvy sa týkali cien a zodpovednosti za škodu.

Eurokomisárka nakoniec v liste uviedla, že po ťažkých rokovaniach jednotlivé farmaceutické spoločnosti svorne súhlasili so zverejnením zmlúv o nákupe vakcín. Samozrejme aj tento list sa nevyhol otrepaným floskulám o najstrašnejšej zdravotníckej kríze všetkých čias. Niekomu to môže pripadať už ako indoktrinačné klišé a návod ako obhajovať premrštený vakcinačný biznis a iné obchody, ktoré s súvisia s pandémiou.

Blaha rezolútne: „Odrazu netreba podporovať občianske protesty ľudí. Odrazu treba do ľudí kopať!
Včerajší protest na Hodžovom námestí v Bratislave na niekoľko hodín celkom paralyzoval centrum hlavného mesta. Asi dve tisícky nespokojných Slovákov sa pred Prezidentským palácom dožadovalo odstúpenia vlády pre to, aké podmienky na Slovensku... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Koľko nakúpených vakcín toľko pandemických vĺn...?

Obsahu jednotlivých listov vyplýva, že nakúpili 1,3 miliardy vakcín s výhľadom na nákup ďalších 560 miliónov kusov. Teda celkový zakontrahovaný objem je 1,9 miliardy! Vzhľadom na celkový počet obyvateľov presahujúci cez 500 miliónov teda EÚ ráta so 4 vakcínami na občana. Samozrejme, ak do tohto vzorca rátame aj deti, keďže očkujú už aj túto vekovú kategóriu.
Začiernená transparentnosť nový fenomén EÚ

Zo zverejnených zmlúv vieme, že spoločnosť AstraZeneca nenesie žiadnu zodpovednosť za škodu spôsobenú na zdraví. Ostatné spoločnosti majú predmetný článok o zodpovednosti v zmluvách začiernený. Môžeme sa len domnievať, že zmluvné podmienky majú totožné s podmienkami, ktoré má zakomponované farmaceutická spoločnosť AstraZeneca.

Nevieme presné sumy. Vieme len, že na vakcíny malo ísť šlo cez 20 miliárd EUR. Nevieme akú majú spoločnosti zodpovednosť, predpoklad, že žiadnu. Vieme len s určitosťou pristúpiť ku konštatácií, že objem nakúpených vakcín nezodpovedá dobrovoľnému dopytu a preto povestné európske "účelne, hospodárne a efektívne" platné už dávno nie je!

Synergia chamtivosti a lží. O prepojení Big Pharma s mediálnymi korporáciami (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
31 | 07 | 2021 | Zuzana Perželová