Treba urobiť poriadky so šéfom špeciálnej prokuratúry. Už včera bolo neskoro! Myslí si Laššáková
30 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Osoba Daniela Lipšica bola tŕňom v oku mnohým už pri jeho kandidatúre na post špeciálneho prokurátora. A ako sa ukazuje, celkom oprávnene. Odhliadnuc od jeho podmienečného odsúdenia či „zvláštnej“ minulosti, ktorú spomínal najmä Štefan Harabin, tak Lipšic sa na poste šéfa špeciálnych prokurátorov vôbec nespráva tak, ako má.


Problémom sú nielen jeho „zaujatosť“ v mnohých prípadoch, ale tiež jeho vyjadrenia k veciam, ktoré mu neprislúcha komentovať. Za to si teraz vyslúžil nielen ostré slová od generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ale zrejme ho neminie ani disciplinárne konanie. Kritické stanovisko v statuse zaujala k Lipšicovi aj právnička Judita Laššáková, podľa ktorej sa správa ako politik a je načase s ním urobiť poriadok..
Je to vrchol nielen drzosti, ale aj profesionálnej nekompetentnosti

„Jeden deň verejne pokarhá generálny prokurátor Maroš Žilinka politika v kresle šéfa špeciálnej prokuratúry Daniela Lipšica za jeho neadekvátne vyjadrenia k prebiehajúcemu trestnému konaniu vedenému úradom inšpekčnej služby, a hneď na druhý deň sa ozve práve pokarhaný Lipšic, pretože on musí mať vždy posledné slovo,“ píše hneď v úvode Laššáková, podľa ktorej sa v statuse okrem iného Lipšic odvoláva na dobrú rodičovskú výchovu. „Buď nedával pozor, keď mu hovorili, že nie je pekné mať za každú cenu posledné slovo, alebo na túto časť výchovy jeho rodičia pozabudli.

Ku cti špeciálnemu prokurátorovi neslúži ani okolnosť, že sa v „odvetnom“ statuse vyhol priamemu útoku na generálneho prokurátora Žilinku,“ konštatuje právnička. Lipšic síce doktora Žilinku priamo nemenoval, bolo jasné, že reaguje na jeho verejné napomenutie. „A to takým spôsobom, aby navodil dojem, že generálny prokurátor nestojí na strane zákonnosti a spravodlivosti. To je vrchol nielen drzosti, ale aj profesionálnej nekompetentnosti,“ myslí si skúsená právnička Laššáková.

Iná forma segregácie, pošliapavania ľudskej dôstojnosti a občianskych slobôd tu doslova prekvitá, tvrdí Laššáková
Delenie ľudí na zaočkovaných a nezaočkovaných sa rozmáha v celej Európe ako mor. Podľa právničky Judity Laššákovej sa takéto niečo podobá tomu, čo robili nacisti, ktorí tiež delili ľudí na čistú rasu a tých druhých, v ich prípade Židov. Kam teda... Čítať ďalej
27 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


Podľa našej právničky je potrebné dať do pozornosti skutočnosť, že Lipšicova reakcia bola ako vystrihnutá z učebnice politického marketingu. On nereagoval ako právnik, a ako prokurátor už vôbec nie. Lipšic reagoval tak, ako to zodpovedá jeho mentálnemu nastaveniu. Teda ako politik. To, čo ponúkol ako odpoveď na kritiku generálneho prokurátora, ktorý mu vyčítal, že verejne spochybňuje prebiehajúce trestné konanie, bola politická demagógia najhrubšieho zrna. Primitívna, vecne nekorektná a ľudsky úbohá,“ strieľa Laššáková ďalšími ostrými smerom na terč Lipšic.

Laššáková: Varovala som! Ak bude pokračovať rozkladanie spoločnosti, nemusí to dopadnúť dobre
"Ak sa tá masa ľudí, od ktorej závisí budúcnosť ľudstva, prikloní na jednu zo strán, svet sa vychýli z momentálne nastavených koľají. Na akú stranu sa rozhodnú postaviť doslova znásilnení ľudia, je otázka tohto roka! Varujem, ako som varovala už... Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Daniel Lipšic sa svojím výrokom dostal na úroveň Igora Matoviča

Laššáková tiež dodáva, že vlastne nestalo nič, na čo by sme v prípade Daniela Lipšica neboli zvyknutí. „Ide však o to, že on už nereprezentuje ani nejakú bezvýznamnú stranu, ani seba samého, ale Úrad špeciálnej prokuratúry. Vraj v uznesení o vznesení obvinenia vyšetrovateľom NAKA sú zavádzajúce informácie.

Aj keby to bola zrovna pravda, nie je úlohou šéfa špeciálnej prokuratúry to verejne komentovať. Nehovoriac o tom, že nie Lipšic, ale príslušný krajský prokurátor vykonáva dozor nad prípadom a zrejme sám najlepšie vie, prečo vyšetrovateľove uznesenie „podržal“,“ komentuje ďalej právnička Lipšicove zlyhanie, ktorý sa, podľa nej, týmto výrokom dostal na úroveň Matoviča, ktorému však nemožno vyčítať právne bezvedomie, pretože nemá žiadne, nie to ešte právnické vzdelanie.



Generálnemu prokurátorovi po Lipšicovom extempore podľa Laššákovej neostávalo nič iné, len rovnako verejne uviesť, že podobné správanie nebude v budúcnosti tolerovať. „A následne bezočivý Lipšic vyrukuje s ďalším úderom pod pás v podobe nariekania nad tým, ako sa deje krivda jeho podriadeným, respektíve vyšetrovateľom NAKA. A teraz, keď si niekto dovolil v jednej konkrétnej veci spochybniť ich postupy, tak je odrazu ohrozená spravodlivosť.
To kde sme? V Senegale či Eritrei?

Nie, ani tam by nemali taký paškvil, akým je špeciálna prokuratúra. A na jej čele by už vôbec nestál taký oplan ako Lipšic, ktorý nikdy nebol a ako je vidno nie je a ani nebude nikdy prokurátorom,“ búši v závere svojho statusu právnička Judita Laššáková do špeciálneho „prokurátora“ Daniela Lipšica a dodáva: „Kým sa podarí zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry, bude potrebné urobiť poriadky s jej šéfom. Už včera bolo neskoro.“

Laššáková tvrdo: Zobrali ste ľuďom všetko, tak sa nečudujte, že na vás kričia. Je to vaša chyba!
Očkovanie proti koronavírusu Slovensko, napriek odporúčaniam Európskej únie, rozdelili na dva tábory – zaočkovaných a tých druhých. Kým tí, ktorí si dali pichnúť vakcínu majú povolené takmer všetko, tým druhým sú odopierané mnohé ich práva. Ľudia... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik