„Zradkyňa!“ Kričal rozvášnený dav na Zuzanu Čaputovú pred Prezidentským palácom (VIDEÁ)
29 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Dnes od skorých ranných hodín sa pred Prezidentským palácom začali zhromažďovať ľudia. Na pláne je totiž mohutný protest proti vláde, jej krokom v protipandemických opatreniach, rozdeľovaní Slovákov na zaočkovaných a nezaočkovaných, núteniu k vakcinácii a podobným nezmyslom. Protestujúci však neobchádzajú ani hlavu štátu, ktorú dokonca nazvali zradkyňou.


Ľud už toho má jednoducho dosť, a tak opäť vyšiel do ulíc. Tentokrát ale sám, pretože na svojej akcii nechce mať žiadneho politika. Tí toho už nasľubovali a následne pobabrali viac ako dosť. Prví nespokojní ľudia sa pred Prezidentským palácom začali schádzať pred ôsmou hodinou ráno. Očakáva sa však, že množstvo ľudí príde aj v popoludňajších hodinách.
Atmosféra na proteste je síce výbušná, zatiaľ však pokojná

Kvôli protestom polícia na dnes aj zajtra uzavrela pre verejnosť Grassalkovichovu záhradu v Prezidentskom paláci. Pred ním sa teda bude protestovať i preto, že prezidentka Zuzana Čaputová podpísala vládnu novelu zvýhodňujúcu zaočkovaných ľudí. Rečníci, ktorí vystupujú v rámci protestu vyzývali vládu na demisiu a tiež žiadali ukončenie protiústavných opatrení na hraniciach. „Prešli zákony, ktoré sú za červenou čiarou. Prezidentka aj vláda prekračujú Ústavu!“ zhodovali sa rečníci, ktorým dav mohutne tlieskal a smerom k sídlu prezidentky kričal „Zradkyňa!“. Z obľúbenej „Popolušky“ sa tak razom stala nenávidená „macocha“. Dav však okrem demisie vlády žiadal aj odstúpenie prezidentky. Hnev Slovákov na to, čo sa v ich krajine deje je jednoducho už veľmi veľký.



Protestujúci ľudia od médií žiadali pravdivé informovanie a tiež rešpektovanie názorov aj nezávislých odborníkov. Požadovali zastavenie vládnej reklamnej kampane na experimentálne vakcíny aj trestnoprávne vyvodenie zodpovednosti voči politikom a inštitúciám. Stále sa zväčšujúci dav ľudí protestuje tiež proti pandemickým opatreniam, odmietajú očkovanie proti Covidu i testovanie na ochorenie, pričom pandémiu označujú za podvod. Situáciu na Hodžovom námestí strážia desiatky policajtov. Hoci zatiaľ k väčšín incidentom nedošlo, o menšie nebola núdza. „Áno, nejaké menšie roztržky boli, ale viac menej iba slovné. Nič závažnejšie sa tu doteraz nekonalo. Je to tu výbušné, no pokojné. Počuli sme, že polícia bránila ľuďom na stanici ísť na protest, no aj tí neskôr dorazili,“ prezradila nám priamo z miesta protestu Monika, ktorá naň prišla zo Šurian.



„Je to tu skvelé a atmosféra je úžasná. Zatiaľ je tu, podľa mňa, asi 2-tisíc ľudí no verím, že postupne pribudnú ďalší. Prišli aj avizovaní motorkári, ktorí tiež spravili riadny „randál“. Protestujúci zatarasili cesty v okolí Prezidentského paláca, a tak zastavili dopravu,“ opísala atmosféru na proteste Renáta z Veľkého Kýru na juhu Slovenska.



Téma dňa: Slováci dnes opäť povstali. Ich hnev sa prenesie priamo pred Prezidentský palác (VIDEÁ)
Slovensko dnes opäť povstalo! V Bratislave sa pred Prezidentským palácom od skorého rána schádzajú davy ľudí, ktorí prišli hlave štátu povedať „NIE!“ všetkým opatreniam, ktoré im strpčujú ich už aj tak neľahký život. Prirodzene, týka sa to aj... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik