Chmelár: Nie je reprezentácia ako reprezentácia a nie je Zuzana ako Zuzana
29 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková sa po pretekoch neteší iba zo zlatej medaily, ktorú pre Slovensko získala na olympijských hrách v Tokiu. Radosť jej iste robí aj svetový rekord. Historik a publicista Eduard Chmelár jej úspech použil ako príklad, že politikov na reprezentáciu nepotrebujeme.


„Nie je reprezentácia ako reprezentácia a nie je Zuzana ako Zuzana,“ narážal zrejme na v posledných dňoch kritizovanú prezidentku Čaputovú v úvode príspevku Chmelár. Tá okrem toho, že pred nedávnom zmarila referendum o predčasných voľbách podpísala i zákon, ktorý diskriminuje nezaočkovaných.

„Historický úspech športovej strelkyne Zuzany Rehák Štefečekovej, ktorá získala na olympijských hrách v Japonsku zlatú medailu a vytvorila nový svetový rekord, je nielen obdivuhodný športový výkon. Je potvrdením, že politikov nepotrebujeme na reprezentáciu (akákoľvek "reprezentatívna funkcia" je zbytočná)... Že najlepšími reprezentantmi Slovenska sú jeho vrcholoví športovci a športovkyne, ktorí svojimi fantastickými úspechmi robia z maličkej krajiny neraz svetovú veľmoc,“ uviedol historik.

Podľa neho je úspech Štefečekovej o to obdivuhodnejší, že tvrdé prípravy na olympijské hry dokázala zlúčiť s materstvom. „Životný triumf slovenskej strelkyne si zaslúži najvyššie absolutórium aj za to, že dokázala skĺbiť materstvo s vrcholovým športom a po materskej sa vrátila v tej najlepšej forme. Obdivuhodné, nevídané, fantastické, srdečná gratulácia do Tokia od nás všetkých!“ Nešetril pýchou Chmelár.

Famózna Rehák Štefečeková získala na OH v trape zlato
Strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková získala vo štvrtok zlatú olympijskú medailu v trape. Pre slovenskú výpravu vybojovala prvý cenný kov na hrách v Tokiu. Pre Rehák Štefečekovú je to najvýraznejší úspech v kariére a tretia medaila z OH. V rovnakej... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | TASR/ Ivan Mihale