„Prevažná časť“ pandémie v Spojenom kráľovstve skončí do októbra, tvrdí britský epidemiológ
28 | 07 | 2021 I Lukáš Leca

Epidemiológ Neil Ferguson tvrdí, že „prevažná časť“ pandémie v Spojenom kráľovstve môže skončiť do konca októbra. Poznamenal tiež, že vysoká miera zaočkovanosti výrazne znížila počet hospitalizovaných a úmrtí v krajine, informuje portál RT.



Anglicko ráta s porážkou pandémie do októbra

Počas rozhovoru pre BBC v utorok epidemiológ Neil Ferguson uviedol, že „boj proti pandémii sa zásadne zmenil“ vďaka rozsiahlemu očkovaciemu programu v krajine.

"Účinok vakcín bol obrovský pri znižovaní hospitalizácii a úmrtí. Som presvedčený, že v októbri sa zbavíme väčšiny pandémie," uviedol.

Profesorove tvrdenia prišli potom, čo Spojené kráľovstvo pozorovalo šesťdňový pokles koronavírusových infekcií. Prípady v pondelok klesli z približne 46 500 na tesne pod 25 000. Popri dramatickom poklese infekcií je hospitalizácia stále nižšia ako 1 000 hospitalizácií denne a denný počet obetí zostáva taktiež nízky.

Potvrdené: Nový liek takmer stopercentne zlikviduje nebezpečnú formu rakoviny prsníka
V liečbe rakoviny sme svedkom úžasného pokroku. Napriek tomu stále existujú druhy rakoviny, ktoré napriek všetkému úsiliu zostávajú neliečiteľné. Či lekári použijú ožarovanie, chemoterapiu alebo novšiu cielenú aplikáciu liekov, niektoré druhy... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Tibor Sipos


Zatiaľ čo Fergusonove predpovede dávajú priestor nádeji, epidemiológ zdôraznil, že Covid úplne nezmizne. Podľa jeho slov však „veľká časť pandémie“ skončí v októbri.

Ferguson bol prezývaný ako „profesor Lockdown“ za jeho obhajobu a zapojenie sa do vykonávania prísnych opatrení. Jeho cieľom bolo obmedziť šírenie koronavírusu na jar 2020.

V Iráne zadržali agentov Mosadu, ktorí údajne plánovali nepokoje
Iránske bezpečnostné zložky zadržali v utorok agentov pracujúcich pre Izrael, pričom zhabali aj zbrane, ktoré mali byť použité pri nimi vyprovokovaných"nepokojoch", oznámila iránska štátna televízia. Informovala o tom agentúra AFP. Čítať ďalej
27 | 07 | 2021