"Náš vek má jedinú výhodu. Nemôžeme umrieť predčasne," spomína na Lasicove vtipy Polívka
27 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Smrť herca, dramaturga a humoristu Milana Lasicu zasiahla aj osobnosti verejného a kultúrneho života. Vo vysielaní ČT24 na umelca spomínal aj jeho častý spolupracovník a priateľ Bolek Polívka.


Hneď niekoľkokrát sa Lasica na javisku zišiel s českým hercom, napríklad na turné manéže Bolka Polívku. Ich spoločným projektom bola potom inscenácia Mínus dvaja. Bola o dvoch mužoch, ktorí utekajú z nemocnice, aby sa stretli s životom, ktorý dovtedy nepoznali.
Smutné aj závratne krásne

"On bol najväčší majster. Je to síce tragické, ale vlastne aj rytierske a dôstojné umrieť v okamihu, keď sa dospieva pieseň. Navyše to vraj bola pieseň Ja som optimista. Umrieť uprostred potlesku je šialene smutné, ale aj závratne krásne," skonštatoval Polívka.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/22/utajeny-pohreb-milana-lasicu-%e2%80%a0-81-pozostali-odmietli-ponuku-od-statu-dorazili-len-tito-hostia/

Ich spoluprácu vraj prerušila pandémia koronavírusu, aj tak si však volali a vzájomne si posielali nové texty. Polívka vo vysielaní spomínal na Lasicov povestný zmysel pre sarkazmus a iróniu. "Som na prístrojoch, dúfam, že nevypnú prúd," písal vraj Lasica kolegovi z nemocnice. Podľa Polívku mal zosnulý herec a dramatik rytiersky prístup k životu, okolia i svetu. Ten dokázal komentovať - ​​vždy veľmi stručne, vtipne i trpko.
Skoro príbuzní

Na javisku vraj potom Lasica dokázal pointovať situácie a v správnu chvíľu udrieť slovom. "My sme spolu boli toľkokrát v šatni a na javisku, že sme boli skoro príbuzní," povedal Polívka. Aj o svojom veku a bohatej kariére vraj dokázal Lasica vtipkovať. "Bolka, náš vek má jedinú výhodu. Nemôžeme umrieť predčasne," hovoril vraj Polívkovi.

Do umeleckého neba odchádza ďalšia legenda: Slovenský folklór už nikdy nebude ako predtým
19 | 07 | 2021 | Tibor Sipos