Na nohách je aj celé Taliansko. I tam odmietajú Green pasy a vakcinačnú politiku (VIDEO)
27 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

V Európskej únii začali od 1. júla platiť digitálne Covid pasy, alebo tzv. Green pasy. Ľudia ich však odmietajú a búria sa. A nielen proti nim, ale aj proti tomu, že sú nútení zaočkovať sa proti koronavírusu. Presne ako u nás. Len protesty sú veľmi rozdielne. Kým napríklad v Taliansku či Francúzsku sú južansky divoké, u nás naopak, akoby až „rozprávkovo“ pokojné.


Európska komisia predložila návrh na zavedenie digitálneho COVID osvedčenia EÚ, ktoré má uľahčiť bezpečný a aj voľný pohyb občanov v EÚ počas pandémie COVID-19. Toto osvedčenie sa zaviedlo od 1.7. do praxe vo všetkých členských štátoch EÚ. V mnohých ho však prijali s nevôľou a ľudia vyšli do ulíc. Ako to vyzeralo v niektorých talianskych mestách prezradil v zostrihanom videu Ľuboš Hrica, ktorý na Apeninskom polostrove žije.

Ako píše v kratučkom statuse Ľuboš Hrica, protesty proti zavedeniu Green Passu prebiehajú po celom Taliansku. Tisícky Talianov v uliciach miest volá po slobode a žiadajú demisiu premiéra Maria Draghiho.



Dnes sme vám už prinieslo videá z protestov proti povinnému očkovaniu a Covid opatreniam vo Francúzsku aj Veľkej Británii. Všade boli oveľa mohutnejšie a divokejšie ako u nás, kde sa Slováci rozhodli protestovať iba v hlavnom meste. Ako však zatiaľ ukazuje realita, vlády vo všetkých štátoch, kde sa ľudia proti očkovacej diktatúre postavili sú hluché.  Moc peňazí do farmafiriem je jednoducho silnejšia ako vôľa ľudu.

Šokujúce VIDEÁ z protestov. Takto sa bijú za svoje práva v zahraničí, kým u nás je to ako v rozprávke
Slovensko je na nohách a búri sa proti vláde, jej opatreniam, proti koronavírusu, proti nútenej vakcinácii, proti situácii na hraniciach pri vstupe na naše územie, proti... Tých proti by bolo oveľa viac. Búria sa však aj inde v Európe, kde ľuďom... Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik