Torpédoborec Defender sa stal prvým "cieľom" novej ruskej stíhačky (FOTO)
26 | 07 | 2021 I Tibor Sipos
Štátne korporácia Rostec predstavila na svojom oficiálnom Facebooku snímku časti trupu lietadla. Ten by mal byť uvedený na Medzinárodnom leteckom a kozmickom salóne 2021, informuje portál PZ.

Z publikovanej fotografie možno usúdiť, že prvým "cieľom" zásadne nového ruského bojového lietadla bola zahraničná vojnová loď, ktorá sa podobá britskému raketovému torpédoborcu HMS Defender. Ako odborníci vysvetlili, na snímkach sú s najväčšou pravdepodobnosťou vidieť zrkadlové panely. Ide o celkom nový typ optickej lokalizačnej stanice, ktorá je umiestnená pod trupom lietadla.

Práve na týchto paneloch bola zahraničná vojnová loď zobrazená. Jej obrys pripomína torpédoborce britského námorníctva Type 45, ku ktorým patrí aj Defender. Takéto zariadenie sa zvyčajne používa na navádzanie vzdušných zbraní s cieľom úderu na pozemné a námorné ciele.

O najnovšom lietadle sa toho vie málo. Z otvorených zdrojov možno zistiť, že stroj, ktorý Rostec plánuje predviesť na MAKS-21, je jednomotorová stíhačka - obdoba amerického F-35 Lightning II, cenovo dostupná pre zahraničných zákazníkov.

Ruská loď vypálila varovné výstrely na britský torpédoborec, Británia to poprela
Loď ruskej pohraničnej stráže údajne vypálila varovné výstrely smerom k britskému torpédoborcu, ktorý ilegálne vplával do ruských teritoriálnych vôd v Čiernom mori. Na znak varovania zhodil bomby v jeho blízkosti aj ruský bombardér. Britská strana... Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | tasr