Mikulec s Kovaříkom hrubým spôsobom zasahujú do vyšetrovania, šokuje poslanec Pčolinský
26 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Situácia okolo šéfky vyšetrovateľov špeciálneho tímu Úradu inšpekčnej služby (ÚIS)  sa zamotáva. Spôsobil to svojím vyjadrením najmä policajný prezident Peter Kovařík, ktorého, a nielen jeho, za to skritizoval v statuse Peter Pčolinský.


Vysvetlenia najvyšších policajných funkcionárov ku zbabranej policajnej akcii, pri ktorej im spred nosa ušli dvaja dôležití svedkovia, a aj následné kroky, sú už pár dní stredobodom pozornosti. Kto ich za to okrem opozície kritizuje je najmä brat väzobnme stíhaného exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. A to nielen šéfa polície, ale aj ministra vnútra.
Zrazu sa Kovařik sťažuje, že ich neinformovali, keď išli zadržiavať vagabundov

„Policajný prezident tvrdí, že o vykonávaní zadržiavacích úkonov vyšetrovateľky inšpekcie nebol informovaný nikto z jej nadriadených, a preto bolo potrebné preveriť nasadenie zásahovej jednotky v teréne. Toto je neskutočne! Tak doteraz boli vyšetrovatelia nezávislí a minister ani prezident PZ vraj netušili kedy a koho majú „zobrať“. Zrazu sa Kovařík sťažuje, že ich neinformovala, že ide zadržiavať vagabundov,“ krúti hlavou nad slovami policajného prezidenta Peter Pčolinský a dodáva, že teda zmarili zásahovku na ceste…



„Cely čas dohliadal na zákonnosť postupu vyšetrovateľky dozorový prokurátor, ktorý konštatuje, že všetko bolo v súlade so zákonom! Mikulec s Kovaříkom hrubým spôsobom zasahujú do vyšetrovania, odstavili vyšetrovateľku Dianu Santusovú a ešte sa tvária, že je to v poriadku,“ uzatvára svoj kritický status poslanec parlamentu Peter Pčolinský.

Policajný prezident Kovařík sa vyhovára. Za zmarenú akciu môže sama Santusová!  
Kovařík povedal, že k danej situácii nemuselo dôjsť, ak by vyšetrovateľka ÚIS postupovala podľa interných predpisov. O vykonávaní zadržiavacích úkonov nebol informovaný nikto z jej nadriadených, a preto bolo podľa neho potrebné preveriť nasadenie... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | TASR/ Petra Demková