Laššáková: Markíza má byť strážnym psom demokracie! Namiesto toho sa otočila Slovákom chrbtom
26 | 07 | 2021 I Petra Demková

Laššáková sa vracia k incidentu, ktorý sa stal štábu Markízy pred parlamentom. Pripomína redaktorom televízie, že občania vždy televízii pomohli. Bolo to tak aj vtedy, keď televíziu obsadili Kočnerovi ľudia. Ale televízia sa teraz voči občanom obrátila chrbtom. Namiesto toho, aby strážila demokraciu a stála na strane ľudu, štve proti občanom Slovenska.


Laššáková v úvode svojho príspevku vysvetľuje, že dejiny novodobej Slovenskej republiky sú úzko späté s televíziou Markíza. Táto mediálna značka podľa nej stále múti vody slovenskej politiky.
Intelektuálna plytkosť redaktorov

„Intelektuálnu plytkosť redaktorov pracujúcich v jej radoch azda najlepšie symbolizujú správy so Zlaticou Puškárovou a Patrikom Švajdom. Na Facebooku je viacero fotografií oboch moderátorov. Samozrejme, s rúškom prekrývajúcim horné cesty dýchacie! Nemožno vylúčiť ani to, že sú poctiví nosiči rúška aj doma, nielen vo vysielaní. Veď ak im obom vyhovuje tento módny doplnok, nech ho pokojne používajú aj pri plnení manželských povinností, keďže tvoria nielen moderátorský, ale aj manželský pár,“ smeje sa právnička.

Mainstream už nekritizuje vládu, ale naváža sa do občanov, upozorňuje Blaha
Národná rade je už štvrtý deň doslova obliehaná rozhnevanými protestujúcimi dožadujúcimi sa zlepšenia života na Slovensku. A to vrátane zrovnoprávnenia nezaočkovaných so zaočkovanými, dobrovoľnosti vakcinácie či zlepšenie situácie na hraniciach pri... Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Incident spred parlamentu

Následne Laššáková vyhodnocuje to, čo sa dialo pred parlamentom cez víkend. „Poďme sa pozrieť na to, čo sa stalo štábu Markízy pred parlamentom. Boli kritizovaní, vypískaní a obklopení davom nahnevaných demonštrantov. Samozrejme, na hlavu demonštrantov sa za to zniesla kritika. Áno, novinárska obec sa postavila za štáb Markízy. Bez ohľadu na to, čo si o ich spravodajstve myslím, treba uznať, že vzhľadom na svoje protiľudové nastavenie mali odvahu tam natočiť nejaké zábery,“ vysvetľuje právnička.
Novinári sú voči sebe neprajní

Podľa nej následné vyplakávanie súkromnej televízie je falošnosť a pokrytectvo. „Keď sa zniesla kritika na hlavu Dalibora Skladana za jednu z mála objektívnych reportáží o prístupe novinárov k smrti Jána Kuciaka, boli medzi jeho neprajníkmi aj novinári. Pardon, klamem! Boli prajní! Priali jemu samotnému smrť!“ pripomína Laššáková.

„Keď Mirka Ščobíková natočila reportáž o možných vedľajších účinkoch očkovania proti Covid-19, chceli jej zapchať ústa samotní novinári,“ pripomína právnička. „Asi nestranná žurnalistika už dnes nikomu na Slovensku nič nehovorí. Keď sa Andrea Predajňová vrátila do RTVS z postu hovorkyne bývalého generálneho prokurátora SR, pustili sa do nej ako supy opäť novinári. Asi by bolo podľa nich náležité, aby sa zamestnala v odvetví, ktorému vôbec nerozumie,“ napísala Laššáková.

Nezávislý overovateľ faktov zavádzal. Agentúra AFP klamala
Agentúra AFP klamala, že cintorín elektromobilov bol HOAX. Označí samú seba ako označuje iných? Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Peter Sulek


„Napríklad mohla ísť fárať do bane! To by možno uspokojilo niektorých slovenských elitných novinárov. Samozrejme, za predpokladu, keby to bola uránová baňa!“ píše právnička s nadsázkou. „Kritika do vlastných radov je najťažšia! Nie každý ju dokáže na úrovni prijať,“ konštatuje Judita Laššáková.
Dúfam, že sa oklamaným občanom nedivíte!

„K Markíze a jej redaktorom iba toľko: Dúfam, že sa oklamaným občanom nedivíte! Vždy, keď ste mali problém a vyzývali ste ľudí na pomoc, sa vás občania zastali. Bolo to tak aj v čase, keď Markízu obsadil Kočner v roku 1998! Aj vtedy sa ľudia mobilizovali a pomohli vám. A vy namiesto toho, aby ste verejnosti, teda bežným ľuďom poskytovali vyvážené a objektívne spravodajstvo, sa staviate na stranu politikov a pretláčate témy, ktoré spoločnosť rozdeľujú,“ hnevá sa známa právnička.
Slovákom sa Markíza otočila chrbtom

„Nejde ani o ich vysielanie, ako skôr o to, akou formou tieto informácie sprostredkúvate! To, čo štáb Markízy zažil pred budovou NR SR v piatok, sa dalo očakávať. Markíze občania pomohli vždy. Keď však prišlo k tomu, že by Markíza ako najvplyvnejšie z médií hlavného prúdu málo slúžiť občanom a byť strážnym psom demokracie, otočila sa Slovákom chrbtom. Preto sa reakciám z piatka čuduje iba pokrytecký sebec! Kto totiž seje vietor, žne búrku!“ vysvetľuje právnička.
Novinári – strážne psy ideologicko-politických záujmov

A, áno, Európsky súd pre ľudské práva označil novinárov za strážnych psov demokracie. ...Pokiaľ ide o Slovensko, novinári sú strážne psy. No v mnohých prípadoch sa zdá, že nie demokracie, ale úzkych ideologicko-politických záujmov úzkej triedy politikov a korporátnych vlastníkov,“ končí svoj príspevok známa právnička, Judita Laššáková.

Zmena názoru na protesty europoslanca Radačovského?
Nominant politickej strany Kotleba ĽSNS do europarlamentu Radačovský nepodporil osobnou účasťou posledné protesty. Podľa jeho slov je účasť politika na protestoch zneužívaním občanov. V minulosti sa však protestu zúčastnil. Čítať ďalej
24 | 07 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK