Putin: ruská armáda je schopná odhaliť každého protivníka, pod vodou, na zemi i vo vzduchu
25 | 07 | 2021 I TASR

Putin vo svojom príhovore vyhlásil: "ruské námorníctvo má v súčasnosti všetko potrebné na zabezpečenie ochrany našej vlasti, našich štátnych záujmov". Zdôraznil, že ruská armáda je schopná odhaliť každého protivníka – pod vodou, na zemi i vo vzduchu a "v prípade potreby mu zasadiť neodvrátiteľný úder".



Putin na vojenskej prehliadke

Ruský prezident Vladimir Putin sa v nedeľu v Petrohrade zúčastnil na slávnostnej vojenskej prehliadke pri príležitosti Dňa ruského námorníctva. Informovala agentúra Interfax. Na tejto prehliadke, ktorá sa konala v ústí rieky Neva, sa zúčastnilo 4000 námorníkov, viac ako 50 lodí, člnov a ponoriek, ako aj 48 lietadiel a vrtuľníkov námorného letectva.

Ruský S-500 vydesil stratégov v USA - dokáže rozbiť ich protivzdušnú obranu (video)
Stručná správa Ministerstva obrany Ruskej federácie: "Ruská armáda testuje raketový systém S 500 na strelnici Kapustin Jar." Jeden z donedávna najtajnejších projektov Moskvy v oblasti balistických rakiet je určený na zachytávanie a ničenie... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | Ivan Brožík


Vojenské prehliadky sa v Deň ruského námorníctva konali aj v niekoľkých ďalších prístavoch na ruskom pobreží. Usporiadali aj aj v Sýrii, kde má Rusko v meste Tartús na pobreží Stredozemného mora námornú základňu.
Ruská armáda je schopná odhaliť každého protivníka

Putin vo svojom príhovore vyhlásil, že "ruské námorníctvo má v súčasnosti všetko potrebné na zabezpečenie ochrany našej vlasti, našich štátnych záujmov". Zdôraznil, že ruská armáda je schopná odhaliť každého protivníka – pod vodou, na zemi i vo vzduchu a "v prípade potreby mu zasadiť neodvrátiteľný úder".

Rusko svojimi loďami operuje "prakticky vo všetkých oblastiach svetového oceánu," uviedol Putin. Poznamenal, že ruská flotila vlastní silné oceánske lode i ponorkové raketové krížniky s jadrovým pohonom. Pripomenul, že Rusko má k dispozícii aj efektívne námorné letectvo na veľké a krátke vzdialenosti i najnovšie hypersonické vysoko presné zbraňové systémy, "aké na svete stále nemajú obdoby".

Rusko plánuje na august skúšobné odpálenie rakety Zirkon z jadrovej ponorky
Prvé skúšobné odpálenie hypersonickej rakety Zirkon z ponorkového nosiča, ktorou bude jadrová ponorka Severodvinsk, by sa mohlo uskutočniť už v auguste. S odvolaním sa na zdroj na ruskom ministerstve obrany o tom v nedeľu informovala agentúra... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR