"Ľudí na ulicu de facto vyhnal Ústavný súd, rozhodnutím o neústavnosti referenda", tvrdí MUDr. Šuch
25 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Nikto nechodí uprostred leta na demonštrácie proti moci z roztopaše, ani z dlhej chvíle. Najbližšie dni ukážu, nakoľko si vládna moc sprivatizovala represívne zložky. A či ešte má vôbec chuť dokončiť svoje trápenie pri vedení štátu v plnom štvorročnom mandáte." Slavomír Šuch


MUDr. Slavomír Šuch je lekár internej JIS a urgentného príjmu v nemocniciach Čadca a Trstená a na oddelení urgentného príjmu v Martine. Aj keď je na dovolenke v zahraničí, v Taliansku, situáciu na Slovensku sleduje. Nedávno napísal na sociálnej sieti komentár ako dovolenkár, ktorý nevie či sa po dvoch týždňoch vráti do rovnakej krajiny, z akej odišiel.
Ľudí na ulicu de facto vyhnal Ústavný súd rozhodnutím o "neústavnosti" referenda

"Ulica pred parlamentom? Čuduje sa niekto? Pýta sa MUDr. Slavomír Šuch. "Poslal ju tam nedávno Ústavný súd SR. Spojil celé politické spektrum. Ale aj apolitické masy ľudí, nespokojných nielen s vládou, ale aj s vakcináciou a epidemiologickými opatreniami do jednej výbušnej zmesi," píše. Nespokojencom podľa neho ostáva už iba ulica. "Každé protipandemické obmedzenie osobných slobôd, zhromažďovania sa a masových podujatí bude mať odvtedy už silný politický náboj," vysvetľuje.

MUDr. Šuch: Vážení štátni úradníci! Prestaňte ľudí manipulatívnymi technikami nútiť do očkovania, dosahujete opačný efekt!
"Existencia krízového štábu a pandemickej komisie je stále nadbytočná. Dôverujme prirodzenému pudu sebazáchovy a zdravému úsudku nás všetkých." Citát MUDr. Slavomír Šuch Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Vládna moc už dávno zrušila cennú spätnú väzbu odborníkov a ulice

MUDr. Slavomír Šuch vysvetľuje, že vládna moc sa už dávno uzavrela do bubliny. Zrušila podľa neho cenný feedback odborníkov a ulice, odmietla všeobecnú celospoločenskú diskusiu a boj s pandémiou chápe, ako boj proti svojim politickým odporcom.

"Preto je úplne pochopiteľné a legitímne, že dnes pred parlamentom protestujú strany aj ľudia naprieč celým politickým spektrom. Od krajnej pravice po krajnú ľavicu. Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že nevypísané referendum by bolo vlastne vykúpením viac pre vládnu moc, ako pre jej odporcov," dodáva  závere príspevku MUDr. Šuch.

Text redakčne krátený, originál verzia tu.



Demonštranti spred parlamentu neodišli. Naopak pribúda nespokojných
Pred Národnou radou (NR) SR v Bratislave pokračoval aj v sobotných večerných hodinách protest stoviek ľudí proti pandemickým opatreniam. Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR