Grécka polícia sa dostala do potýčok s protestujúcimi proti povinnému očkovaniu
25 | 07 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Grécka polícia použila v sobotu slzotvorný plyn a vodné delo na rozohnanie ľudí, ktorí sa zhromaždili v centre hlavného mesta Atény na protest proti povinnému očkovaniu proti ochoreniu COVID-19. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.


Pred gréckym parlamentom sa už tretíkrát tento mesiac zišlo vyše 4000 ľudí a vyjadrovali svoj nesúhlas s povinným očkovaním určitých zamestnancov, napríklad pracovníkov v zdravotníctve a opatrovateľských službách.

Policajný predstaviteľ, ktorý si neželal byť menovaný, uviedol, že niektorí protestujúci hádzali zápalné fľaše, čo políciu donútilo reagovať slzotvorným plynom.

Povinné covidpasy v gastre, kultúre či športe vyvolali protesty v celom Taliansku
Proti novým opatreniam talianskej vlády zameraným na tých, čo sa nedali zaočkovať proti koronavírusu, protestovali v sobotu vo viacerých mestách krajiny tisíce ľudí. Informovali o tom agentúry APA a AFP. Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Zhromaždenie v stredu bolo tiež poznačené násilím.

Nedávne prieskumy verejnej mienky ukázali, že väčšina Grékov sa dá zaočkovať proti covidu, ktorý si v Grécku od vlaňajšieho začiatku pandémie vyžiadal 12.890 životov. Približne 45 percent z 11 miliónov obyvateľov krajiny je už úplne zaočkovaných.

Grécko nariadilo očkovanie pracovníkom zdravotníctva a opatrovateľských služieb, pretože počty prípadov nákazy rastú. Vláda vyzvala aj učiteľov, aby sa dali zaočkovať dostatočne včas pred septembrovým začiatkom školského roka.

V sobotu bolo v Grécku hlásených takmer 2500 prípadov nákazy koronavírusom, takže celkový počet infikovaných ľudí stúpol na 474.366, píše agentúra Reuters.

Demonštranti spred parlamentu neodišli. Naopak pribúda nespokojných
Pred Národnou radou (NR) SR v Bratislave pokračoval aj v sobotných večerných hodinách protest stoviek ľudí proti pandemickým opatreniam. Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR