Poslanci pokračujú v diskusii o zohľadňovaní očkovania pri opatreniach
24 | 07 | 2021 I TASR/ Ivan Mihale

Poslanci Národnej rady SR pokračujú v diskusii o novele zákona, ktorá by mala umožniť zohľadňovať očkovanie pri zavádzaní opatrení.


Predseda parlamentu Boris Kollár však prerušil na pol hodiny rokovanie. Požiadal poslancov o súhlas, aby mohol ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) vystriedať iný člen vlády, pretože ho potrebovali na inom rokovaní. Opozícia s tým však nesúhlasila, a tak Kollár vyhlásil prestávku.

Do diskusie k vládnej novele je prihlásených ešte desať poslancov ústne. Podľa rokovacieho poriadku je dĺžka ich rečníckeho času desať minút. Poslanci môžu na každého rečníka reagovať faktickými poznámkami, jedna môže trvať maximálne dve minúty.

O novele zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ako aj o ďalšom vládnom návrhu rokujú poslanci v skrátenom legislatívnom konaní. Po ich prerokovaní by mali hlasovať o tom, či ich posunú do druhého čítania.

V sobotu sa v parlamente bude hlasovať o covid-apartheide. Kotleba vyzýva na sobotňajší protest!
Predseda opozičnej strany Marián Kotleba prostredníctvom videa, ktoré uverejnil na straníckej stránke vyzýva občanov Slovenska, aby bojovali za svoje práva a slobodu. Podľa jeho informácií sa má hlasovať dnes, netypicky v sobotu, o kontroverznom... Čítať ďalej
24 | 07 | 2021 | Ondrej Štefik