Mottom deviateho ročníka podujatia Hrdí na rodinu bol detský výkrik: „S ocinkom a maminkou je mi najsamlepšie!“
24 | 07 | 2021 I Ivan Mihale
Podujatie Hrdí na rodinu má poukázať na silu rodiny a nezastupiteľnú úlohu otca a mamy pre každé dieťa. Deviaty ročník zhromaždenia Hrdí na rodinu sa začal v sobotu popoludní na Rudnayovom námestí v Bratislave. Desiatkam ľudí požehnal Predseda Konferencie biskupov Slovenska a bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský a a zároveň sa s nimi pomodlil za rodiny.


Podľa jedného z organizátorov podujatia Antona Chromíka osem ročníkov pochodu Hrdí na rodinu ukázalo, že ich spôsobom nie je protest či nenávisť. „Chceme byť svedkami láskavej pravdy, lebo pravda, že všetky deti potrebujú otca a mamu nastálo, je stále príťažlivá,“ povedal Chromík.

„Šťastie v rodine sa rodí iba v prajnom prostredí, kde obetavosť pre druhého je životodarnou vlahou pre manželov a celú rodinu. Čím je soľ pre jedlo, tým je vzájomná obetavosť pre celoživotne sa rozvíjajúci manželský vzťah,“ dodal ďalší z organizátorov Marek Nikolov s tým, že práve toto chcú vyjadriť zhromaždením.


Katolícke noviny o zhromaždení nepísali


Bývalý poslanec NR SR a bývalý veľvyslanec v Taliansku Jozef Mikloško v súvislosti so zhromaždením Hrdí na rodinu upozornil, že Katolícke noviny o pochode mlčia. „Pozerám si Katolícke noviny č. 29 z 25. júla 2021. O zajtrajšom pochode Hrdí na rodinu ani slovo. Ahá, asi to dali do č. 28? Podrobne prelistujem a ani tam nie je nič. Teda zajtra 24.7.2021  v okolí bratislavského Dómu o 15.00 hod. sa stretneme v červených tričkách.“



Ombudsmanka Dúhový Pride podporí ale našom zhromaždení počuť nechce

Verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová vyhlásila, že podporuje Dúhový Pride aj tento rok, a to prejavom na virtuálnom podujatí, ktoré sa uskutoční v sobotu (24. júla) i vyvesením dúhovej vlajky z okna Kancelárie verejného ochrancu práv počas piatka (23. júla). Zhromaždeniu na podporu rodinám na pochode Hrdí na rodinu aj tento rok pozornosť nevenuje.


„Ak sa práva LGBTI ľudí nedodržujú, je to jej kompetencia to vyšetriť a niečo proti tomu urobiť. Celý rok je ticho a potom vždy protiústavne vyvesí zástavu a zareční si na Pride,“ uviedol v súvislosti s konaním ombudsmanky Jozef Mikloško.

Návštevu pápeža zneužili politici na ešte väčší rozkol medzi ľuďmi, aj medzi kresťanmi, hnevá sa Matovičova sestra Belicová
Návšteva pápeža Františka na Slovensku bude opäť veľkou vecou pre našich veriacich. Žiaľ, ale len pre tých zaočkovaných. Ostatní sú opäť zaradení medzi tých, ktorí sú nežiadúci. S kritikou „odstaviť“ nezaočkovaných kresťanov od účasti na návšteve... Čítať ďalej
21 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik