Minister Naď "žne" plody úspechu . Prvý z tých, čo sa mu smrťou opovážili vyhrážať, pozná svoj trest
24 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Minister obrany Jaroslav Naď má dôvod na radosť. Keď ešte 20. decembra minulého roka oznamoval, že podal sedem trestných oznámení za vyhrážanie sa smrťou jeho rodine zrejme ani netušil, že v júli bude „žať“ prvé plody úspechu. Teraz na sociálnej sieti v statuse oznamuje, že dnes mu prišlo prvé rozhodnutie.


Jaroslav Naď v decembri v statuse napísal, že podal zatiaľ sedem trestných oznámení za nebezpečné vyhrážanie. Potenciálnych pisateľov uistil, že bude v tom pokračovať a tiež prijal ďalšie opatrenia na ochranu jeho rodiny. Ako správny chlap a otec vraj nedopustí, aby si niekto vybíjal svoj primitivizmus na jeho deťoch. A po ôsmich mesiacoch sa dočkal prvého výsledku. Spravodlivosť prichádza, napísal v statuse.
Stále sú pre neho " dezoláti a špiny" a nie iba obyčajný zúfalí občania

Naď ešte 20. decembra napísal na konci svojho statusu: „Rovnako upozorňujem, že napriek tomu, že viacerí podozriví teraz vyplakávajú, že oni to tak nemysleli, budem trvať na svojom. A pripomínam, že keďže je vyhlásený núdzový stav, tresty sú vysoké. Kto chce kam, pomôžme mu tam. Špiny.“ No a teraz je tu prvý trest, hoci vôbec nie až taký vysoký ako sa minister očakával. „Pamätáte si, keď som niekedy na jeseň napísal, že sa mne a mojim deťom vyhrážali kadejakí dezoláti smrťou? Dal som sedem trestných oznámení, o čom som vtedy aj informoval,“ napísal v úvode statusu Naď a hneď aj rozradostene dodal, že v piatok 23. júla mu prišlo prvé rozhodnutie súdu.


Vraj ožratý a s čokoládou

„Osem mesiacov s podmienečným odkladom počas skúšobnej doby 18 mesiacov, probačný dohľad, psychoterapia a psychologické poradenstvo,“ oznámil trest pre páchateľa vyhrážok. „Tento páchateľ prišiel (mimochodom ožratý) plakať na políciu keď som vypovedal, sypal na seba popol, ospravedlňoval sa. Nuž, každý sme si strojcami svojho šťastia,“ konštatuje minister obrany. Pisateľ výhražnej správy, ako napísal na sociálnej sieti, ho vraj chcel zastreliť pri múre. „A na polícii mi chcel potom odovzdať čokolády pre moje deti. Pre tie, ktorým chcel podľa jeho vlastných slov zastreliť otca… Tak teraz nech sa pozerá spravodlivosti do očí,“ píše víťazoslávne Jaroslav Naď, podľa ktorého sú na zozname i ďalší.



„Aj keď klasicky sa vyhovárajú, že boli opití, že to ich kamoši nahovorili, že nevedia ani len robiť s telefónom či počítačom, že to nie je ich profil z ktorého sa vyhrážali... Na každého príde spravodlivosť. Skôr či neskôr, ale veru príde. Výhovorky Vám nepomôžu,“ odkazuje Jaroslav Naď všetkým, ktorí sa jemu a jeho rodine vyhrážali smrťou či ublížením na zdraví.

Kto sa vyhrážal rodine Jaroslava Naďa? Muž z kandidátky kotlebovcov popiera, že to bol on
Iba v pondelok ohlásil minister obrany Jaroslav Naď, že podáva trestné oznámenie za vyhrážanie sa jemu aj jeho rodine. Hoci jeden z vyhrážajúcich sa bol uvedený pod konkrétnym menom, dodnes nie je jasné, kto sa vlastne za výhražným statusom... Čítať ďalej
17 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.