Kam to spejeme?! Matovičo-Hegerovská vláda použila slzný plyn na svoj národ. To sa ešte v dejinách SR nestalo, tvrdí Becík (VIDEO)
24 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Veľká skupina ľudí od piatkového dopoludnia blokovala vchod do slovenského parlamentu. Popoludní ich však polícia vytlačila ďalej od budovy. Na odohnanie davu ozbrojené sily podlo použili slzný plyn, k čomu sa na Facebooku vyjadril aj Branislav Becík.


Poslanci mali v piatok na mimoriadnej schôdzi schvaľovať novelu zákona, podľa ktorej by sa pri prijímaní opatrení proti ochoreniu Covid-19 malo prihliadať na digitálny certifikát o očkovaní. Ide o zákon, ktorý jasne diskriminuje nezaočkovaných a rozdeľuje tak národ na dva tábory.

Protestujúci chceli preniknúť do budovy NR SR, v čom im bránili ozbrojené zložky. Pri pokuse o vstup do priestorov parlamentu bol na dav použitý slzný plyn, čo zachytila aj kamera.
Prvýkrát v histórii

Video z tohto incidentu zdieľal aj člen Hlasu Branislav Becík, ktorý poukázal na to, že slovenská vláda prvýkrát v histórii národa použila slzný plyn proti protestujúcim. "Matovičško-Hegerovská vláda použila slzný plyn na svoj národ. Toto sa nikdy v dejinách samostatného Slovenska nestalo!" Zúri na sociálnych sieťach Becík.

 



Pellegrini chcel nahlas vyjadriť podporu protestujúcim. Tí ho vypískali a označili za zradcu národa
"Gestapo", "vlastizrada" a podobné hlášky znejú na dnešnom bratislavskom proteste pred budovou Národnej rady SR. Zhromaždenia sa zúčastnil aj opozičný poslanec a expremiér Peter Pellegrini. Od Slovákov sa však dočkal urážok a vypískania, informuje... Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Tibor Sipos