Hipš zo SPOLU: Agresívny, násilný dav... My sme na strane zodpovedných - zaočkovaných!
24 | 07 | 2021 I Petra Demková

Juraj Hipš, takzvaný expert na školstvo od Beblavého, si chcel kopnúť do protestujúcich. Napísal na Facebook znôšku fráz o agresívnom dave a pripomenul, že SPOLU je za očkovanie, dodržiavanie nariadení a zodpovednosť. Ľudia mu v komentároch naložili ako sa patrí.



Hipš moralizuje

Zdá sa, že všetci v spoločnosti, vrátane liberálov, už majú plné zuby toho, čo sa v krajine deje. Čoraz viac ľudí na sociálne siete píše, že napriek tomu, že sa sami očkovať dali, sa im nepáči, aké násilie pácha vláda na Slovákoch, ktorí sa dať očkovať nechcú. Aj na profile liberálneho politika sa zišlo veľa ľudí, ktorí mu dali najavo, čo si o jeho mudrovaní myslia.

Hipš sa totiž dal do pozície, ako mnohí iní politici, ktorým súčasný stav a porušovanie práv občanov vyhovuje. On aj oni tvrdia, že za protesty sú... ale nie takéto a nie takto a nie s takýmito ľuďmi – prosto mnoho falošných fráz a slov.

Smer podporuje legitimitu protestov a opozícia odmieta násilie
Opozičný Smer-SD podporuje protesty občanov, ktorí vyjadrujú svoj názor legitímnym spôsobom. Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

SPOLU sú za dodržiavanie opatrení

Hipš sa netají tým, že bojuje za dodržiavanie opatrení. Aj keď sú protiprávne a vydávané úplne diletantských spôsobom! „Sme na strane práva slobodne vyjadriť svoj názor a zhromažďovať sa. Demonštrácia je legitímna forma protestu, ale... aj to má isté pravidlá,“ začal úlisne Hipš.

„Dav, ktorý v tejto chvíli demonštruje pred parlamentom a nerešpektuje pravidlá, je agresívny a násilný a ešte k tomu burcovaný klamstvami a nenávisťou je mimoriadne nebezpečný. Odmietame vulgárne prejavy, výzvy k nerešpektovaniu nariadení a zákonov, či dokonca k násiliu,“ upozornil neúspešný kandidát do NRSR.
Odsúdil Smer aj protestujúcich

Hipš so svojou stranou SPOLU je presvedčený, že úlohou politikov zvolených do NR SR je „ukľudňovať emócie, vysvetľovať a hlavne dodržiavať príkladne zákon.“ Má to však svoje „ale“. „To čo dnes predvádzajú niektorí politici Smeru, ale aj extrémistických strán je hodné odsúdenia. Sme jednoznačne na strane zodpovedných – teda zaočkovaných občanov. Sme na strane tých, ktorí nielen hovoria o slobode, ale hovoria aj o zodpovednosti,“ zdôraznil expert na školstvo v závere svojho príspevku.

Protest pred dverami NR SR je fatálnym zlyhaním polície a ich šéfa, tvrdí B. Kollár
Je fatálnym zlyhaním polície a policajného prezidenta Petra Kovaříka, že sa protestujúci dav dostal až pred vstupné dvere do budovy Národnej rady (NR) SR v Bratislave. Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR