"Bolo to šťastné stretnutie!" Lasicu so Satinským zbožňovalo celé Česko-Slovensko (VIDEO)
24 | 07 | 2021 I Tibor Sipos
Herec Milan Lasica, ktorý náhle a nečakane zomrel priamo na javisku bratislavského divadla, dlhé roky spolupracoval s rovnako obľúbeným kolegom Júliusom Satinským, píše Šíp.

Milan Lasica pôvodne začínal písaním vtipných scénok a dialógov, ktoré vymýšľal pre seba a svojho kamaráta Júliusa Satinského. Ich priateľstvo pritom začalo už v 50. rokoch, kedy boli ešte chlapci.

"Od útleho detstva sme bývali na tej istej ulici. On na jednom konci a ja na druhom. Lenže vtedy to bola ohromná vzdialenosť. Prvé humorné číslo sme vymysleli na prechádzkach pozdĺž Dunaja. Bolo výsledkom čistej improvizácie. Sami sme ho vytvorili a sami sa mu smiali. Vtedy sme netušili, že by sa to mohlo zdať smiešne aj niekomu inému," uviedol Lasica pred časom pre Reflex.


Dvojici pomohol herec Miroslav Horníček

Podľa slávneho humoristu bolo vraj od začiatku jasné, že Julo je rozprávač, zatiaľ čo on bol skôr za glosátora a autora point. "Keď sme sa zprofesionalizovali, pracovali sme rôzne. Niekedy sme písali spoločne, inokedy každý zvlášť a dodatočne to dávali dokopy," zaspomínal Lasica.

Geniálne skeče sa preslávili napríklad v kabaretných reláciach Ktosi je za dverami, Náš Priateľ René alebo Jubileum." Bolo to šťastné stretnutie, ku ktorému dôjde raz za sto rokov," zaspomínal pred časom Lasica v Českom rozhlase na dobu, kedy spolu humoristi pracovali.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/22/utajeny-pohreb-milana-lasicu-%e2%80%a0-81-pozostali-odmietli-ponuku-od-statu-dorazili-len-tito-hostia/