Prokuratúra podala návrh na vzatie do väzby obvineného v kauze manipulovania vyšetrovaní NAKA
23 | 07 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) Bratislava podal návrh na vzatie do väzby obvineného Csabu D. z kauzy údajného manipulovania vyšetrovaní Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Pre Csabu D. zo zločineckej skupiny takáčovcov žiada útekovú, kolúznu a preventívnu väzbu.


„Dňa 21. júla 2021 vo večerných hodinách podal prokurátor KP Bratislava návrh na vzatie obvineného Cs. D. do útekovej, kolúznej a preventívnej väzby. Po dvoch obvinených bolo vyhlásené pátranie," sprostredkoval TASR stanovisko krajského prokurátora Rastislava Remetu hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan. Spresnil, že vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) nie je príslušný na vznesenie obvinenia civilnej osobe.

Remeta ďalej zdôraznil, že v predmetnej veci je zriadený špecializovaný tím, zložený z vyšetrovateľov ÚIS a vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry. "Preto je vyšetrovateľ špecializovaného tímu oprávnený vzniesť obvinenie policajtovi, ale aj civilnej osobe," doplnil.

Škandál: Stopka pri policajnom zásahu proti Matejovi Z. a Petrovi P. prišla priamo z policajného Prezídia! (VIDEO)
Na Slovensku sa začínajú diať veci ako za éry Vladimíra Mečiara. A čo je ešte horšie, pomaly ale isto sa môžu používať aj jeho slová: „Skutok sa nestal! A ostatní ste gágaji, táraji a pre mňa prďúsi!“ Najhoršie na tom ale je, že toto všetko, čo sa... Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


Prokurátor zároveň potvrdil, "že obvinený Cs. D. sa pri výsluchu pred vyšetrovateľom a dozorovým prokurátorom priznal k trestnej činnosti, ktorá mu je kladená za vinu v uznesení o vznesení obvinenia".

Csaba D. bol zadržaný v utorok (20. 7.), pričom bol zároveň aj vypočutý. Pátranie je vyhlásené po Matejovi Z. zo zločineckej skupiny takáčovcov a podnikateľovi Petrovi P.

Dočasne poverený riaditeľ ÚIS Peter Scholtz vo štvrtok pozastavil činnosť Diany Santusovej, vedúcej špecializovaného tímu ÚIS, ktorý prešetruje podozrenia zo zneužívania právomocí príslušníkov NAKA. Činnosť tímu pozastavená nie je.

Brat zatknutého exriaditeľa SIS Pčolinský už stráca trpezlivosť. "Nebudem držať hubu a krok!"
Exriaditeľ SIS Vladimír Pčolinský zostáva aj po rozhodnutí Najvyššieho súdu vo väzbe. Táto situácia sa však vôbec nepáči jeho bratovi Petrovi, ktorý je poslancom parlamentu. V statusoch na sociálnej sieti napísal, čo si o celej situácii myslí, a že... Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik