Pellegrini chcel nahlas vyjadriť podporu protestujúcim. Tí ho vypískali a označili za zradcu národa
23 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

"Gestapo", "vlastizrada" a podobné hlášky znejú na dnešnom bratislavskom proteste pred budovou Národnej rady SR. Zhromaždenia sa zúčastnil aj opozičný poslanec a expremiér Peter Pellegrini. Od Slovákov sa však dočkal urážok a vypískania, informuje portál HN.


Protestujúci odmietajú COVID preukazy či vakcínu a následné znevýhodnenie ich osobnej voľby. Po vládnej diskriminácii nezaočkovaných na hraničných prechodoch sa tak dav zišiel, aby nahlas vyjadril nesúhlas voči novele zákona, ktorý má zvýhodňovať očkovaných a rozdeľovať tak Slovákov na dva tábory. Policajti pustili slzný plyn pri pokuse protestujúcich o vstup do budovy NR SR, ktorý mal iniciovať poslanec Marián Kotleba (ĽSNS).

Pred rozhnevaným davom vystúpili aj opoziční poslanci Ľuboš Blaha (Smer-SD) , ktorý hovoril o "očkovaciom fašizme", či líder Hlasu Peter Pellegrini. Ten vystúpil pred davom, aby nahlas vyjadril, že jeho poslanci nepodporia zákon týkajúci sa COVID preukazov. Dav ho však nemilosrdne vypískal. Kritizoval ho najmä za nosenie rúška, falošnosť a označil ho za zradcu národa.

Poslanci Smeru vyšli jediní pred protestujúcich a nahnevaných Slovákov. Vládna koalícia sa skryla
Smeráci sa už hnevu ľudí neboja, ba práve naopak, postavili sa im čelom. Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik