Návštevu pápeža zneužili politici na ešte väčší rozkol medzi ľuďmi, aj medzi kresťanmi, hnevá sa Matovičova sestra Belicová
21 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Návšteva pápeža Františka na Slovensku bude opäť veľkou vecou pre našich veriacich. Žiaľ, ale len pre tých zaočkovaných. Ostatní sú opäť zaradení medzi tých, ktorí sú nežiadúci. S kritikou „odstaviť“ nezaočkovaných kresťanov od účasti na návšteve pápeža prišla aj Matovičova sestra Zuzana Belicová.


Zdá sa, že túto vládu od segregácie ľudí na zaočkovaných a tých „zlých“ neodradí vôbec nič. Nič im nie je sväté ani pri návšteve svätého otca, ktorého môžu ísť pozrieť a pomodliť sa s ním len tí, ktorí sa podvolili tlaku vakcinačného lobingu a nechali sa zaočkovať. Kritiku si za to v statuse vyslúžili kompetentní aj od Zuzany Belicovej, sestry Igora Matoviča.
Akoby toho rozoštvávania a nenávisti medzi ľuďmi nebolo už dosť

„Ak by som chcela, aby ľudia, takzvaní „vlažní“ vo viere, ktorí by mali v kresťanoch vidieť príklad živej viery, boli „vlažní“ ešte viac, či doslova znenávideli vieru a cirkev, nevymyslela by som to inak, než takýmto ľuďom zakázať stretnutie s pápežom bez úplného zaočkovania,“ píše na úvod svojho statusu Belicová a dodáva, že ak by bola prešpekulovaný politik a videla by, že má vo svojom štáte medzi tzv. rizikovou staršou skupinou obyvateľstva hlásiacou sa ku kresťanstvu úplnú zaočkovanosť nedostatočnú, nevymyslela by to inak, než by pozvala pápeža na Slovensko a podmienila vstup na stretnutie s ním úplným očkovaním. „Ak by som ale bola rozumný politik a nie špekulant, nesnažila by som sa ľuďom sprotiviť okrem politiky aj vieru a cirkev, nevydierala by som manipulatívne ľudí, ale by som s nimi jednala ako rovný s rovným. Ako s rovnocenným, rozumným partnerom,“ konštatuje v závere z celej situácie evidentne sklamaná Zuzana Belicová.

Mnohí „zodpovední“ sa odhlasujú z čakárne na očkovanie a čakajú na finančné benefity, kritizuje Matovičova sestra Belicová
Svojou trochou do diskusie o vyplácaní finančných odmien sa zapojila aj Zuzana Belicová, sestra šéfa OĽaNO Igora Matoviča. Jej postreh v diskusii na tému odhlasovania sa už prihlásených ľudí na očkovanie je rozhodne zaujímavý. Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik


„Nie ako z blbečkom, o ktorom si myslím, že s ním treba jednať len na základe psychického nátlaku,“ uzatvára typicky svojsky Matovičova sestra svoj kritický status. „Som toho názoru, že táto segregácia nezaočkovaných alebo len čiastočne zaočkovaných od stretnutia s pápežom, nie je jeho nápad, ale nápad niektorého z politikov alebo političiek. Preto ani moja úvaha nebola o pápežovi, ale o tých, ktorí sa rozhodli robiť v spoločnosti medzi ľuďmi, dokonca aj medzi kresťanmi ešte väčší rozkol. Akoby toho rozoštvávania a nenávisti medzi skupinami obyvateľstva nebolo za posledný rok dosť. Tak ešte sa pridá. Smutné,“ pridala do diskusie Zuzana Belicová.

Hlina: Pápeža budú vítať farizejskí pokryteckí politici s čiernymi fondami a vynulovanou minulosťou
Alojz Hlina zaťal do živého. Zareagoval na oficiálnu informáciu, že František, vlastným menom Jorge Mario Bergoglio, 266. pápež katolíckej cirkvi, rímsky biskup a panovník štátu Vatikán zvolený v konkláve dňa 13. marca 2013, príde v septembri na... Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Ivan Brožík

Možno ani sám pápež nevie, ako zneužívajú jeho meno na očkovanie

Prirodzene, bez odozvy nezostal ani u Slovákov, ktorí za tento krok kompetentných vôbec nešetrili. „Cirkev začala robiť to, čo voľakedy. Odpustky predávať a vykupovať si vieru za skutky... A tak aj dopadne...,“ skonštatoval diskutujúci Radek Sklenár. „Nie som si istý, ale ja som mal pred prevratom ako nepovinný predmet Katechizmus a tam tuším bolo, že Ježiš Kristus sa stretával s malomocnými a terajší nástupca sv. Petra sa nestretne s nezaočkovanými... cirkev zišla z cesty, zdá sa mi,“ pridáva svoj názor Marián Kubacký. „Možno ani sám pápež nevie, ako zneužívajú jeho meno na očkovanie. Domnienky, klamanie a znevažovanie, úcta 0. Nie len k nemu, ale k všetkým veriacim a tým, ktorí by ho chceli vidieť...,“ myslí si Kája Suchá.



„No netúžim vidieť pápeža ktorý príde na Slovensko ako maskot očkovacej kampane!!!“ odkazuje v diskusii Richard Klbik. „Aby pápež František bol pápežom ľudí bez rozdielu a nie pápežom zaočkovaných, tak by na také podmienky povedal rázne NIE,“ píše v diskusii Stanislav Rečičár. „Každý človek v niečo verí… Ja som tiež kresťan vždy ma k tomu rodičia viedli, ale keď vidím a počujem čo sa robí aj tam tak mi je zle… Už aj cirkev je vtiahnutá do tohto cirkusu… Pápež by mal spájať nie rozdeľovať… Práve on by mal povedať nie, ale ako vidíme… a ako funguje tento prehnitý a skorumpovaný svet… samozrejme cirkev nie je bez výnimky a „povšimnutia“ bude to zas jedno veľké...,“ pridal do diskusie svoj pohľad Ľuboš Kováč.

Matovičova sestra Belicová: Matovič, Sulík, Remišová sú odtrhnutí od reality. "Ale že totálne!"
02 | 04 | 2021 | editor01hd