Profesor Kolář: Zabiť sa dá aj strachom, nielen vírusom. Strach, vyvolaný médiami ohrozuje imunitu
19 | 07 | 2021 I
"Celé to mediálne znenie, keď sa 24 hodín denne ukazujú zábery z JIS a ľudia v ochranných oblekoch vyvoláva v ľuďoch veľkú úzkosť a strach. Je potrebné si viac uvedomovať, že človeka sa dá zabiť vírusom, ale aj  navodením úzkosti a depresie." Citát, profesor Pavel Kolář

Profesor Pavel Kolář patrí v Čechách k uznávaným odborníkom. V rozhovore pre portál Echo24 odpovedá na zložité otázky, ktoré nesúvisia priamo s vírusovým ochorením z hľadiska infektológie, ale s tým, ako veľmi záleží na psychickej pohode celej spoločnosti, ak chceme vírus poraziť. Tvrdí, že medicína je v niektorých oblastiach omnoho slabšia ako naša vlastná prirodzená ochrana.

"Uplynulý rok nám ukázal, akú obrovskú úlohu zohráva vlastná imunita, obranyschopnosť. Je daná nielen geneticky, ale aj tým, ako ju ‘vychovávame’, ako ju trénujeme," tvrdí profesor Kolář.

„Veľká hra“ pod maskou covid hystérie (Alexander Dugin)
Komentár Alexandra Dugina (Tsargrad.tv) Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič

Keď budeme iné choroby prezentovať ako covid, vznikne rovnaká panika?

Podľa Kolářa väčšina chorôb nie je priamo závislých od dedičných vlôh. K prepuknutiu dochádza pod rôznym vplyvom prostredia. Máme rôzne miery závažnosti spojených s rizikom úmrtia. Kolář vysvetľuje, že na kardiovaskulárne choroby umiera ročne 48 tisíc ľudí, na nádorové ochorenia 28 tisíc ľudí. Počet úmrtí, ktoré spájajú s duševnými chorobami je ročne 1 600. "Keď budeme iné choroby prezentovať ako covid, vznikne rovnaká panika?" Pýta sa.
 Médiá vyvolávajú obrovský strach

Podľa Kolářa je chybou, že sa medicína zaoberá výlučne vírusom a nesústredí sa na individuálnu typológiu imunity. Upozorňuje, že nevieme, prečo to niekoho imunita bez problémov zvládne a iného človeka, aj keď nemá rizikové faktory, takpovediac porazí. Zdôrazňuje, že práve takéto prípady prezentované médiami vedú k vyvolávaniu obrovského strachu.

Pandémiu v ČR vyhlásili politici! Pandémia, alebo lož? K okrúhlemu stolu pozýva Eva Trávníčková
19 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Atmosféra strachu, ktorá sa vytvára, ohrozuje imunitu

Strach má podľa profesora významný vplyv na priebeh ochorenia. Tvrdí, že strach a úzkosť vytvárajú objektívne vplyvy na vznik a priebeh chorôb a veľa ľudí môže „zomrieť“ zo strachu, ktorý sa vnáša do celej spoločnosti.
Mediálne strašenie priamo ohrozuje imunitu

Človeka sa dá zabiť úzkosťou a depresiou, ktorú spôsobí vylúčenie zo spoločnosti, pretrhnutie vzťahov, sociálny úpadok, strata ekonomickej istoty, strata životného zmyslu. Problém teda nespočíva v tom, ako často sa argumentuje tým, že kritikou niektorých opatrení obetujeme životy ohrozených ľudí, ale v tom, ako minimalizujeme vplyvy na životy všetkých ostatných. Kolár upozorňuje, že výskyt veľkej depresie vzrástol trojnásobne. Rovnako výskyt samovražedných tendencií. Na rôzne krízové linky volá päťkrát viac ľudí. A tak by sme mohli pokračovať," dodáva  závere.

MUDr. Jozef Marec: "Už žiadna tretia vlna! Medvede, k**vy, spoluobčania - všetci mali viac práv ako deti!"
"Nesmieme, nemali by sme dopustiť nejakú takzvanú tretiu vlnu. Nikto sa nestará, nikto sa nezaujíma, ako zasiahla pandémia a jej riešenia zo strany vlády deti. Lebo deti sú outsiderom tejto spoločnosti. A vždy to tak bolo, odkedy sa im... Čítať ďalej
19 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová