Slnko, seno, podvody? Zdeněk Troška sa stal tvárou slovenskej kampane!
17 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

O tisíce eur prišli Slováci pri rôznych internetových podvodoch, pri ktorých ich o peniaze obrali falošní technici či vojaci. Na prípady z ľudí vymáhaných peňazí pod rôznymi zámienkami upozornila polícia, ktorá na sociálnej sieti spustila novú informačnú kampaň. Angažovala do nej českého režiséra Zdeňka Trošku, píše Stars24.



Falošní technici



Najnovšie slovenskí kriminalisti varovali obyvateľov pred podvodníkmi, ktorí sa prostredníctvom telefonátov vydávajú za technikov spoločnosti Microsoft. Taktiež sa snažia získať prístup do ich počítačov, e-mailových účtov a tiež do internetového bankovníctva. Následne svoje obete oberajú o peniaze. Rekordná nahlásená škoda v jednom z prípadov dosiahla takmer 18 500 eur. Na spomínané podvodné telefonáty už v marci upozornil v Českej republike Národný úrad pre kybernetickú a informačnú bezpečnosť.

Polícia na predtým informovala aj o prípadoch vydierania mužov, ktorí cez internet posielali svoje nahé fotografie osobám, ktoré ich oslovili prostredníctvom účtu s falošnou podobizňou atraktívnej ženy. Podľa policajtov muži pod vyhrážkami zverejnenia spomínaných fotiek platia aj tisíce eur a hanbia sa prípad oznámiť. Slovenky sa zasa stali terčom podvodníkov, ktorí sa vydávajú za amerických vojakov a vylákali od oslovených žien peniaze. Jedna z obetí takto podľa polície prišla o 282 000 eur. Tento typ podvodov zaznamenala aj česká polícia.

Tajomstvo odhalené: Zdeněk Troška pri natáčaní trilógie Slunce, seno všetkých podviedol!
Majstrovsky s tým vybabral! Zdeněk Troška "prepašoval" herečku Jiřinu Jiráskovú do trilógie Slunce, seno podvodom! Informuje o tom portál Topky. Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Timotej Dudka


Slováci, ktorí prostredníctvom internetu inzerujú predaj tovaru, na sociálnych sieťach zase upozornili, že ich oslovujú údajní záujemcovia a požadujú netradičný spôsob platby. Kriminalisti uviedli, že podvodníci žiadajú údaje o kreditnej karte s prísľubom, že na ňu cenu tovaru uhradia, v skutočnosti však svoju obeť oberú o peniaze.
Pomoc od režiséra

S cieľom obmedziť spomínané podvody polícia v uplynulých týždňoch spustila informačnú kampaň prostredníctvom krátkych videonahrávok, v ktorých vystupujú známe osobnosti. Teraz v spolupráci s režisérom Troškom upozorňuje obyvateľov, aby si s cudzími ľuďmi nevymieňali citlivé a osobné informácie.

Jaromír Jágr odmietol očkovaciu kampaň, ktorú mu navrhla vláda: Konečne prezradil dôvod!
Hokejový útočník Jaromír Jágr v júni odmietol ponuku, aby sa stal jednou z tvárí vládnej kampane na podporu očkovania proti ochoreniu Covid-19. Legendárny hráč tak podľa svojich slov urobil preto, že nechce ľuďom hovoriť, čo majú robiť. Presvedčiť... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Tibor Sipos