Odkaz rakúskeho kancelára Kurza nezaočkovaným: Skôr či neskôr sa nakazíte!
17 | 07 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Je to bod obratu v koronovej politike Rakúšanov? Podľa rakúskeho spolkového kancelára Sebastiana Kurza je teraz namiesto štátnej kontroly potrebná osobná zodpovednosť. Napriek tomu  varuje nezaočkovaných: „Skôr či neskôr sa nakazíte!“, píše epochtimes.de.



Pandémia už nepodlieha ochrannej kontrole štátu, je to „individuálny problém“

Podľa rakúskeho kancelára Sebastiana Kurza už pandémia nepredstavuje riziko pre kapacitu nemocníc, prichádza na rad individuálny prístup a vyhodnocovanie rizika, ako aj správanie sa na základe vlastne úvahy. Pandémia sa, takpovediac,  zredukovala na „individuálny problém“ a už sa nemožno spoliehať na silnú ochranu zo strany štátu.



Štát masívne zasahoval do života ľudí

Štát za posledný rok a pol masívne zasiahol do života každého človeka, uviedol Kurz. Teraz by sa mal vrátiť späť k svojim základným úlohám.


"Pochoval Slovensko!" Protestujúci priniesli pred dom hlavného hygienika Mikasa pohrebný veniec
Tak toto si hlavný hygienik Ján Mikas len tak za klobúk nedá! Ľuďom už došla trpezlivosť a pred jeho bytom zorganizovali protest, informuje portál regiony.zoznam.sk. Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Diana Zaťková

"Kríza sa zmenšuje. Akútna celospoločenská kríza sa mení na individuálny zdravotný problém,“ – vyhlásil kancelár v rozhovore pre Kleine Zeitung a ďalšie médiá.



Nezaočkovaní sa skôr či neskôr nakazia

Tento „zdravotný problém“ sa týka každého, kto sa z vlastnej vôle nedal zaočkovať proti koronavírusu. Nevakcinovaným musí byť jasné, že skôr či neskôr sa nakazia a ochorejú, dodal Kurz.


„Sme liberálna demokracia. Konáme síce v súlade so zákonom, no môžeme sa správať nerozumne. Môžete denne zjesť desať rezňov a s hmotnosťou 140 kilogramov liezť na skaly bez toho, aby štát stál dole a istil vám lano,“ – vysvetlil kancelár.


Od júla zrušili v Rakúsku nariadenie o povinnom dodržiavaní vzdialenosti medzi ľuďmi a otvorili sa nočné gastronomické prevádzky, uzatvára epochtimes.de.


Baránek: Im už regulérne preplo. Pochopia vládni predstavitelia, že si koledujú o nepokoje?
"Každé násilie, ktoré vinou vašej hlúposti a arogancie rozpútate, sa obráti proti vám. Potom budete braní na zodpovednosť. Budete, to vám garantujem! Lebo vy nie ste postavy Božieho zámeru, vy nie! A najmä preto, lebo my máme pravdu! Vy beriete... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová