Moskva ruší povinné potvrdenie o očkovaní pri vstupe do reštaurácií
17 | 07 | 2021 I tasr

V Moskve sa od pondelka 19. júla pri vstupe do stravovacích zariadení nebude potrebné preukázať QR kódom potvrdzujúcim očkovanie, negatívny test alebo prekonanie ochorenia COVID-19.


Informovali o tom v piatok agentúry AP a Interfax.

Moskovský starosta Sergej Sobianin tým reagoval na žiadosti majiteľov reštaurácii a hotelov o zrušenie tohto opatrenia, podľa ktorých malo likvidačný účinok.

V Moskve naďalej evidujú vysoké počty nových prípadov infekcie. V Rusku pribudlo za uplynulých 24 hodín 799 úmrtí osôb nakazených koronavírusom SARS-CoV-2, čo je najviac od začiatku pandémie. V Moskve hlásili 105 obetí.

Sobianin v júni nariadil povinné očkovanie pre väčšinu zamestnancov sektora služieb a zaviedol aj systém povinných QR kódov pre zákazníkov stravovacích zariadení.

Systém QR kódov zostane napriek tomu v Moskve zachovaný, podnikatelia sa však môžu sami rozhodnúť, či ich budú vyžadovať.

Exprezident Klaus musí zaplatiť pokutu za vystúpenie bez rúška
Bývalý český prezident Václav Klaus musí zaplatiť pokutu 8000 korún (313 eur) za vlaňajšie vystúpenie bez rúška pred Obecným domom v Prahe. Pokutu právoplatne potvrdilo ministerstvo zdravotníctva, ktoré odmietlo Klausovo odvolanie. Exprezident musí... Čítať ďalej
17 | 07 | 2021 | tasr